"Vemodig Disco"

[Bilde]

Hva betyr den lille fakten, det hun gjorde med håret sitt der? Hva er de lydene vi lager som lyttere? Og når går den lyden fra å være anerkjennende til avvisende, og akkurat hvilken nyanse velger vi? Hvilke rammer eksisterer i dette rommet, som gjør at akkurat det du gjorde der ble pinlig eller bare litt off? Kan det tenkes at vi legger for mye i alt dette? At vi i det hele tatt legger for mye i ting? Hva betyr det til slutt, sånn egentlig?

Dette er inspirasjonen bak Små Grås avgangsforestilling “Vemodig Disco”. Det vil si menneskenes språk, timing, humoren, alvoret, og hva vi henger oss opp i og synes er viktig. Og betydningsfullt.

“Alt vi synes er viktig og betydningsfullt, det vil bli glemt (…) Det er underlig å tenke på at vi ikke vet hva som i fremtiden vil bli regnet som viktig og betydningsfullt, eller smått og latterlig” (Tsjekhov)

[Bilde]

Konsertformatet utfordres hos Små Grå, og settes inn i en scenisk form med bevegelse og koreografi, tekst og humor. Skrevet og gjennomkomponert musikk og improviserte strekk glir over i hverandre, og tematikken og innholdet veksler mellom det hverdagslige og prosaiske, og det abstrakte og mer uhåndgripelige. Små Grå bringer sine egne liv og betraktninger fram, men inviterer også publikum inn til refleksjon.

Som del av forestillingen vises også «Små Grå Film», som er laget i samarbeid Kim Hiorthøy.

Små Grå ble etablert i 2008. Siden deres første store produksjon «Kaninkostymet og andre historier fra artens oppstandelse» i Oslo i 2009, har ensemblet samarbeidet med komponister og koreografer som Ørjan Matre, Sidsel Endresen, Bjørn Kruse, Håkon Thelin, Lisa Dillan og Kim Hiorthøy.
Små Grå har spilt på Ultimafestivalen i Oslo, Dansefestival Barens, Stavanger Kunstmuseum, Spriten Kunsthall, Landemark, DogA, Trondheim Kunstmuseum og LiteraturHaus i København for å nevne noe. Våren ‘21 fullførte ensemblet Masterstudiet i utøvende improvisasjon ved Norges Musikkhøyskole.
På andre arenaer jobber sangerne i prosjekter som Band of Gold (Mortvedt), Pitsj og Plutselig Barneteater (Kruse,) og Ontz, Hanne Hukkelberg og ME&I (Solberg,).

Se: «Små Grå Film», Laget i samarbeid med Kim Hiorthøy
Vemodig Disco teaser 1

Vemodig Disco teaser 2

Les: Artikkel i Ballade Vemodig Disco og Små Grå, skrevet av Johanna Kleive.

Mer om Små Grå:www.smaagraa.com

Lyddesign: Asle Karstad
Lysdesign: Even Evensen
Film: Kim Hiorthøy
Ytre øyne: Snelle Hall, Sidsel Endresen og Jo Strømgren
Små Grå : Benedikte Kruse, Mai Elise Solberg Nina Mortvedt

Legg til ekstern kalender…