Grete Neseblod "MORS BLOD"

Utstillingen MORS BLOD er en helhetlig kunstinstallasjon skapt av Grete Neseblod på Kunstplass og kan oppleves fram lørdag 23. oktober.[Bilde]

Arbeidene i installasjonen er skapt enkeltvis og flettet røft inn i hverandre. Som betrakter kan du oppleve kompleksiteten i samspillet.

Grete Neseblods kunstprosjekt er langvarig og konstant. Rollene som feminist, kunstner, innehaver av Neseblod Record og mor flyter hele tiden inn i hverandre, påvirker hverandre gjensidig og kommer til uttrykk gjennom kunsten.

Begrepet ”mor” er mangefasettert sier Neseblod. Det trenger ikke alltid være kroppslig, som en livmor, morkake og fødsel. For Grete kan morsbegrepet være et bilde på å ta vare på kloden og naturen. Verne om, og ha omsorg, for fremtidig liv.

Omsorg og beskyttelse er et gjennomgangstema i arbeidene til Neseblod. Utstillingen MORS BLOD insisterer på omfavnelse og kamp for dette.

Grete Neseblod (f. 1980 i Trondheim) bor på Nesodden og har mastergrad fra Kunsthøgskolen i Oslo. Neseblod har hatt separatutstillinger ved Onomatopee Projects (Eindoven, Nederland), Levanger kunstforening, SOFT galleri, Kunstplass og Østfold Kunstsenter. Hun har deltatt i gruppeutstillinger ved blant annet Bodø Kunstforening, Telemarksgalleriet, Akershus Kunstsenter og Art Fair Suomi (Helsinki). Antatt på Høstutstillingen både i 2014, 2015 og 2019. I mai 2022 blir det utstilling i Kunsthall Trondheim.

Legg til ekstern kalender…