Lydvandringen Flettverk: Vi eier bare livet

ÅPNING AV FLETTVERK 2.0

Lydvandring på Grünerløkka i Oslo.

PROGRAM
14:00, Deichman Grünerløkka: Innledning til prosjektet med to miniforedrag av Andrea Dietrichson (Oslo byarkiv) og Gro Røde (Arbeidermuseet)

14:45, Publikum går på individuelle lydvandringer fra Sofienbergparken til Gamle Aker kirke

16:30, Gamle Aker kirke: minikonsert med Ernst van der Loo og Rudolf Terland Bjørnerem (dørene åpner 16:00)

Arrangementet er gratis.


Vev sammen din egen lydmiks og møt mennesker fra tidligere tiders Oslo-arbeiderklasse i en reise mellom fortid og nåtid.

FLETTVERK er en krysning av hørespill, byvandring og elektroakustisk komposisjon, formidlet gjennom hodetelefoner. Med appen Echoes guides du gjennom byen ved hjelp av et kart.
Kunstnerne bak verket er komponist og tekniker ERNST VAN DER LOO og forfatter og regissør RUDOLF TERLAND BJØRNEREM.

«VI EIER BARE LIVET» er andre del av lydvandringsprosjektet Flettverk, som i første del tok oss med til middelalderens epidemihistorie i Gamlebyen.

Denne gangen beveger vi oss framover i tid. I en vandring fra Sofienbergparken til Gamle Aker kirke kommer byens historiske arbeiderklasse i fokus, fra den blir til i fabrikkene langs Akerselva til den tilsynelatende forsvinner fram mot vår egen tid.

Hvilke spor satte arbeiderbevegelsen? Hvordan preget klassekampen 1800- og 1900-tallets epidemier, og hvilke linjer går det fra Norges første sølvgruve ble etablert i Akerberget og fram til vår egen tid?

Lydvandringen er tilgjengelig på ubestemt tid.


LAST NED APP PÅ FORHÅND
Last ned «Echoes» i AppStore eller Google Play, og last ned prosjektet i appen. Nedlastingen kan ta noen minutter avhengig av tilkoblingen. Vi anbefaler å gjøre det på forhånd via WiFi.

Ta med oppladet smarttelefon og headset.


Arrangementet er et samarbeid mellom Deichman Grünerløkka og nyMusikk.
Foto: Tuva Bjerkestrand Eid.

Legg til ekstern kalender…