Sjenerøs kino: Flukt

Hei, hei!

Velkommen til Børges første sjenerøse kino-meetup-greie! Eller veldedighetsball for vanlige folk, om du vil.

Siden jeg ikke har noen jobb for tiden, og tenker at det kanskje er andre der ute som meg, så starter vi med en film som går på dagtid. Flukt, av Jonas Poher Rasmussen.

Og siden folk uten jobb kanskje ikke har så mye penger, så starter vi med et introduksjonstilbud: 200 kr.

Hva er greia?

Sjenerøs kino er enkelt: En gang iblant velger jeg en film som virker spennende + en mer eller mindre relevant veldedighet, og inviterer alle til å bli med på kino. Etter filmen blir de som vil igjen og prater løst og fast om filmens tema og/eller det man vil.

Det er 100 % lov å gå rett etter filmen, om det passer deg best.

Du betaler 300 kr (200 kr dennegangen) for kino + henging. Alle pengene går uavkortet til den valgte veldedigheten. Jeg betaler også.

Hvordan delta?

For å være sikker på at vi blir mange nok til at det blir gøy, og at vi faktisk får plass, så trenger vi minst fem påmeldelser innen 3 dager før filmen. Dennegangen vil det si lørdag 27. november.
For å melde deg på send 200 kr (eller mer) på Vipps til 979 83 262 og skriv “Sjenerøs kino” i meldingen, eller send en sms til samme nummer hvis du ikke har Vipps så finner vi en annen løsning. Dersom vi ikke får mange nok påmeldinger sender jeg deg alle pengene tilbake!

Du må gjerne også trykke på delta-knappen på denne siden, for å vise andre hvor mange som planlegger å komme, men det er ikke påkrevd.

Det er heller ikke påkrevd å dele arrangementet med andre, men det er stas om du vil gjøre det!

Om dagens film: Flukt

Flukt er en animert dokumentarfilm om Amin, hans historie om flukten fra Afghanistan da han var 11 år, og livet med kjæresten Kasper i Danmark. Den har vunnet flere priser, inkludert beste dokumentar på Sundance, og har fått femmere og seksere i fleng i norske medier, som Klassekampen, Aftenposten, BT, Adressavisen, TV2, Filmmagasinet, NRK, osv.

It’s activism, therapy, and great cinema all at once.

Skriver IndieWire. Perfekt, sier Børge. Les mer om Flukt her.

Om dagens veldedighet: Give Directly sitt flyktningprogram

Give Directly er en veldedig organisasjon som mener at fattige mennesker selv vet best hva de trenger for å overleve og komme seg ut av fattigdom. Så istedenfor å komme inn med diverse ting andre kan mene de trenger, så gir de dem bare penger direkte. Samtidig forsker de på effektene, og så langt har de fått svært gode resultater. Give Directly er godt anerkjent som en effektiv veldedig organisasjon, som hjelper mye pr krone brukt.

Give Directly har et eget program for å gi penger til flyktninger. Det er hit 100 % av pengene fra dagens sjenerøse kino vil bli donert.

Legg til ekstern kalender…