Les Freres Smith

Eksplosivt orkester fra Paris som spiller afrobeat og global grooves! I 2017 holdt de sin aller første konsert i Norge, og det på Cosmopolite! I 2022 er de tilbake, og Les Freres Smith er nok en gang klare til å fylle våre lokaler!

Les Freres Smith er et fargerikt orkester med et dusin medlemmer, der alle har etternavnet Smith. De har spesialisert seg på afrobeat og global grooves, og har spilt i mer enn ti år rundt om i Europa. De energiske og eksplosive sceneshowene har skaffet dem mange tilhengere, samtidig som at bandet insisterer på å gjøre alt selv, da de er sine egne managere og produsenter. Orkesteret har samarbeidet med artister som Tony Allen, Kutiman, Franck Biyong, Kokolo, Mamani Keïta og Djeli Moussa Condé.

Les Freres Smith ga ut sitt første album, ”Contreband Mentality”, i 2011, og fulgte i 2015 opp med albumet ”Free to Go”. Nettstedet Fonkadelica sammenlignet utgivelsen med legender og inspirasjonskilder som Fela Kuti, Mulatu Astatké og James Brown, mens Parisdjs.com omtalte det som ”a mesmerizing tour-de-force in funky Afro music”.

I likhet med samfunnet, miljøet og verden ellers, har musikken til Les Frères Smith vært i konstant forandring. Ivrige etter originalitet, blir de elleve brødrene aldri sittende fast i repetisjonen. Med dette har de tatt Afrobeat, hypnotisk etio-jazz, og vestafrikanske vibrasjoner – som ble fanget opp under deres tidligere plater – og likevel fått lagd noe nytt! Med albumet «MUTATION» kan knyttnevene igjen reise seg og bli samlet til et enkelt krigsrop: «Smith! Smith! Smith! Smith!».

Legg til ekstern kalender…