Warsaw Village Band

Warsaw Village Band er en av Polens mest fremragende musikkgrupper. Gruppen henter inspirasjon fra tradisjonell folkemusikk fra hjemlandet og blander den med moderne arrangementer. De beriker lyden av tradisjonelle musikkinstrumenter og kvinnelig vokal ved å legge til mer moderne trompet, bass og perkusjon. Denne unike blandingen har åpnet mange dører for Warsaw Village Band: de har opptredt på verdensberømte arenaer, deltatt på festivaler, laget spill og film-lydspor, mottat Grammy-nominasjoner, samt mange andre prestasjoner! Så langt har gruppen besøkt fire kontinenter, og de har ikke tenkt å gi seg med det!

Gruppen startet opp i 1997, og fikk fort annerkjennelse. Allerede deres første album, “Hop sa sa”, ble av Polish Radio sitt publikum kåret til “best folk release of the year”. Etter deres andre album “People’s Spring”, mottok de i 2004 en BBC World Music Award. I 2006 vant de sin alle første "Fryderyk Award» (polsk Grammy Award), den viktigste polske musikkprisen en kan få tildelt! I dag har Warsaw Village Band utgitt hele 9. album, hvor det 9. albumet “Waterduction” ikke bare har blitt anerkjent i hjemlandet, men også over hele verden: gruppen vant beste folkealbum i 2020 av Polish Radio’s Festival – New Tradition, «Best in Europe» ifølge Transglobal World music Chart, de kom også på 1. plass på Music Charts Europe, og vant igjen en «Fryderyk Award» – deres 6. så langt!

Etter å ha samarbeidet med grupper og artister som Hedningarna, Mercedes Peon, Kayhan Kalhor, Ustad Liaquat Khan, spilt konserter i over 30 land, og samlet flere store priser under armene, fortsetter Warsaw Village Band å søke inspirasjon på tvers av polske landsbyer, møte gamle mestere og hylle røttene til polsk musikk.

Nå, etter to tiår med stor suksess, feirer gruppen sitt 25-årsjubileum! Liveopptredener er Warsaw Village Band sin største styrke, og 6.mai er det Oslo, og Cosmopolite Scene, som er den heldige destinasjonen for den utrolig talentfulle og unike gruppen!

Legg til ekstern kalender…