Cliff Kibuuka / S9 Galleri 5. til 18. mars 2022

Cliff Kibuuka er en internasjonal artist, født 1980 i Kampala, Uganda. Han har en bachelorgrad i kunst fra Makerere-universitetet i Kampala (2005), og bor delvis i Kampala, delvis i Oslo. Han er artist på heltid på femtende året.

Gjennom årene har Kibuuka utviklet en særegen malerstil ved å bruke oljefarger på lerret ved hjelp av en palettkniv. Han er kjent for sine livlige farger som fanger landskap rundt Øst-Afrika; for det meste slumområder, markeder, uteliv og fiskebåter. Han har, med suksess, funnet en nisje i den klassiske landskapsmalerkunsten, og har skilt seg ut som en av svært få kunstnere som fortsatt jobber med avtagende oljemalerkunst på det afrikanske kontinentet.

De siste fire årene har han reist gjennom Norge og har blitt betatt av landskap, værmønstre og farger. Dette kulminerte etter hvert til en kunstutstilling i Norge (2019). Utstillingen kalt: MY ODDYSEY UGANDA – NORWAY var et forsøk på å fange det norske landskapet på en ny måte. Levende/dristige farger, og kontraster som uunngåelig ga et snev av Afrika til hvert maleri (bemerket de fleste av utstillingsgjestene). En oppfølgingsutstilling ble holdt i januar 2021 på samme sted (Galleri D6), kalt My Odyssey 2 (UGANDA – NORGE).

Cliff Kibuuka har dessuten deltatt i en rekke utstillinger i hjemlandet Uganda (Kampala), Kenya (Nairobi), Sør-Afrika og Danmark.

Velkommen til vernissage lørdag 5. mars kl. 15.00.
Åpningstider ellers: Onsdag til søndag 13.00 til 17.00 t.o.m. fredag 18. mars.

Legg til ekstern kalender…