Sigmund Seland / 19. mars til 1. april 2022

Sigmund Seland, født 15. september 1940 i Bærum, er norsk billedkunstner. Han debuterte i 1981 med statsstøtte i Unge Kunstneres Samfund, UKS med separatutstilling. Innmeldt samme år i NBK, Norske Billedkunstnere samt BOA, Billedkunstnerene Oslo Akershus.

Sigmund sier dette om sitt arbeid:
Jeg er en fargesterk billedkunstner. Jeg henter mine motiver fra naturen, eller dyrker janusansiktet i utallige varianter. Jeg maler ofte nonfigurative bilder, og beveger meg i grenselandet mellom det helt abstrakte og det figurative.

Mitt menneskesyn var lenge sterkt preget av min nærkontakt med utsatte grupper i samfunnet. Og er nå preget av tett kontakt med familie. Prøver å gi dette uttrykk kunstnerisk. Er opptatt av det stofflige i flaten, taktilt, samt det spontane uttrykket. Tror på godhet og interaksjon vevet tett sammen med egenfordypning.

Føler at dagene gir gode menneskemøter som gir meg dyp takknemlighet. Jo lengre tid du arbeider med bildene, jo mer du prøver å putte inn i dem, jo vanskeligere blir det. Men gleden ved å angripe flaten blir ikke mindre. Jeg merker så tydelig når alt låser seg. Da syns jeg det er greit å legge det hele bort. Gjerne lenge. Det kan løse problemet og gi bildet en helt annen dreining.

Velkommen til vernissage lørdag 19. mars kl. 15.00 til 17.00.
Åpningstider ellers: Onsdag til søndag 13.00 til 17.00 t.o.m. fredag 1. april.

Legg til ekstern kalender…