SAMETIDEN-lansering

Lansering av Samtiden nr. 1 2022: Samenes tale – og hvorfor du må lytte – og en samtale mellom sametingspresident Silje Karine Muotka, samerettsforsker Hadi Strømmen Lile og journalist og kritiker Anki Gerhardsen. Ordstyrer: Christian Kjelstrup, redaktør i Samtiden.

I samedebatten møtes urgammel rettighetskamp og ny identitetspolitikk. Etter langvarig, bitter strid og fornorskningspolitikk har Stortinget opprettet en Sannhets- og forsoningskommisjon, som skal granske urett mot samer i Norge og legge frem sin rapport til neste år. I mellomtiden spør Samtiden: Hvorfor er debatten så vond og vanskelig, og hva skal til for å komme videre? Hvilke stemmer skal få definere det samiske? Hva sier det norske blikket på samer om Norge?

Om paneldeltakerne:

SILJE KARINE MUOTKA er sametingspresident i Norge. Hun er bosatt i Alta og representerer partiet Norske Samers Riksforbund (NSR).

HADI STRØMMEN LILE er samerettsforsker med en doktorgrad om hva norske niendeklasser egentlig lærer om samer. Han er bosatt i Oslo.

ANKI GERHARDSEN er journalist og kritiker. I fjor ble hun kåret til «Årets frilanser» av Norsk Journalistlag. Hun bor i Bodø.


Rett etter Samtiden-lanseringen 17:00-17:45 er det to andre samiske arrangement på Litteraturhuset.

18:00 Reingjeterne: Om samisk kultur og mattradisjon av Máret Rávdná Buljo, Anders Oskal og Andreas Liebe Delsett Les mer eller kjøp billett

19:30 En smak av Sápmi Kok en bokorm Máret Rávdna Buljo og Anders Oskal serverer samisk festmat Les mer eller bestill bord

Legg til ekstern kalender…