Årets vakreste kinoopplevelse og samtale med to kjente filmfotografer

Snøleoparden

En slående vakker reise gjennom Tibet på leting etter fjellenes dronning.

En stillferdig, men storslagen fortelling om den verdenskjente naturfotografen Vincent Munier og forfatter og eventyrer Sylvain Tessons oppdagelsesferd gjennom Himalaya, i søken etter den uhyre sky snøleoparden.

Introduksjon til filmen: Samtale mellom filmfotografene Arne Nævra og Egil Håskjold Larsen
I samarbeid med Human idff og Vega Scene.

Etterhvert som oppmerksomheten må skjerpes for å se etter tegn til leoparden, legger de også merke til alle de andre detaljene i landskapet: det er dyr og øyne overalt, og like mye som de observerer, blir de selv observert.

Snøleoparden er et mesterverk som gjør deg til en aktiv deltager i naturopplevelsene. Like vanskelig, og like viktig som å finne leoparden, blir det å erkjenne vårt moderne samfunns aller største svakhet: vår likegyldighet til verden rundt oss.

Egil Håskjold Larsen er regissør og fotograf, og utdannet stillfotograf fra Anadolu University i Tyrkia og Dokumentarfilmlinjen ved Høgskulen i Volda. Han har gjort seg bemerket for sitt arbeid som fotograf, blant annet for regissør Victor Kossakovsky og vant Amandapris for filmen Gunda. Hans første langfilm som regissør 69 Minutter av 86 dager vant en rekke priser både her til lands (bla. Gullstolen på Kortfilmfestivalen i Grimstad og Gullruten) og i utlandet (Hot Docs, Sheffield Doc Fest, New York Nordic, CPH:DOX, m.fl.).

Naturfilmskaperen Arne Nævra er nærmest en levende legende i norsk naturfilmproduksjon, etter rundt 40 år bak kamera og klippebord. Han står bak en rekke enkeltprogrammer og TV-serier i NRK, som Vi på Langedrag, Villdyr og Villmark og Norske Naturperler. Han er også en av ytterst få nordmenn som har vært engasjert som fotograf på noen av BBCs prestisjetunge naturserier.

Legg til ekstern kalender…