Övinge/Lauvdal & Oslo kammerorkester

Det er stor nyskapning i alle deler av musikklivet – og fiolinist Sara Övinge og keyboardist Anja Lauvdal er begge i fremste rekke. Her leder de Oslo kammerorkester og publikum inn i en verden av minimalisme og kreativ improvisasjon, med verker av Philip Glass og Lauvdal.

Ledere og solister
Sara Övinge har skapt en bred plattform for sin musikkarriere. Hun er etterspurt som gjestende konsertmester i norske orkestre, spiller fast i Det Norske Kammerorkester, deltar i scenekunstprosjekter, spiller i en elektroakustisk duo, komponerer for andre artister, og slipper snart en soloplate. Her vil hun lede orkesteret og være solist i fiolinkonsert nr. 2 av Philip Glass.

Anja Lauvdal er utdannet ved jazzlinja på NTNU, og er i ferd med å bygge seg en unik posisjon i norsk musikkliv. I 2021 spilte hun solokonsert under Oslo Jazzfestival, og hun er medlem i bandene Moskus, Skadedyr og Broen. Dessuten møter hun stadig nye artister innenfor musikk eller andre stilarter som hun samarbeider med. Noe blir turne, noe blir CD, noe blir festivalbesøk. Til denne konserten har Lauvdal fått innvilget et bestillingsverk av Det norske komponistfond som urfremføres under konserten.

Program
Anja Lauvdal: Måneklokka (urfremføring)
Philip Glass: Fiolinkonsert nr. 2, Movement 2
Philip Glass: Strykekvartett nr. 3 «Mishima»

Legg til ekstern kalender…