Janet Sandø-Healey & Ruth Lina Bø / 7. til 20. mai 2022

[Bilde]

Janet Sandø-Healey ble født 10. november 1955 i New York er en norsk billedkunstner bosatt i Horten. Hun debuterte med sin første separatutstilling i Ski kunstforening i 2012, og har siden hatt flere separatutstillinger og deltatt på mange juryerte utstillinger. Hun var frem til 2012 faglærer i kunst og håndverk i både skole og kulturskole. Fra 2015 har hun arbeidet på heltid med sin kunst og er medlem av NFUK.

Sandø-Healey arbeider idag først og fremst med enkaustikk, som er en eldgammel teknikk med historie helt tilbake til den Antikke Egypt. Dette er en teknikk hvor bivoks, kvae og fargepigmenter er hovedelementene.

Janet sier selv om sitt arbeid; «Et eksistensielt spørsmål om tid er alltid til stede i mitt arbeid. Hvordan skape et tidløst uttrykk hvor både fortid, fremtid og øyeblikket er tilstedværende i samme stund? Skriftspråk, formspråk og symbolikk fra gamle kulturer- og samtid settes i dialog i billedflaten. Forgjengelighet, tid og tidløshet. Bildene blir til gjennom sjiktvis lag av bivoks. Her trykkes, slipes, risses og males. Tegninger, grafikk og monotypi blir lagt ned i voksen for å skape en forbindelse og en dialog mellom lagene. Med denne teknikken kan jeg skape nye rom i en ny virkelighet eller benytte de løsrevete minnene til å forsøke å samle og formidle mer enn et enkelt bilde kan beskrive. I den ytre flaten fremstår bildets hud, en taktil tekstur; som berører den ytre verden; i øyeblikket."

Ruth Lina Bø er billedkunstner og bor i Horten. Hun har atelièr på Karljohansvern. Ruth vokste opp på gård og har alltid kjent dragning til naturen. Der henter hun mye inspirasjon og liker det urørte og ekte.

Ruth Lina Bø har malt aktivt siden 2003. Hun har gått flere kurs, inn- og utenlands, og har en treårig billedkunstutdannelse. Våren 2020 ble hun juryert medlem av Nfuk, Norsk Forening for Uavhengige Kunstnere.

Ruth sier om sitt arbeide; “Jeg er på oppdagelsesferd i den kunstneriske prosessen. Alt kan skje. Kunsten blir et resultat av bevisste og ubevisste valg. Jeg gjør intuitive og umiddelbare erfaringer og kjenner når det stemmer. Kunsten gir meg mulighet til å reflektere på dypet og undersøke verden med nye øyner. Det åpner dører til ukjente rom også i meg selv.”

Velkommen til vernissage lørdag 7. mai kl. 15:00 til 17:00
Åpningstider ellers: Onsdag til søndag 13:00 til 17:00 t.o.m. fredag 20. mai.

Legg til ekstern kalender…