Avlyst
The Bulgarian Voices Angelite

Stemmene til sangerinnene i The Bulgarian Voices Angelite er fascinerende, med en ornamentert og arkaisk stil, som er svært distinkt og har røtter i århundrer med lokal tradisjon.

«Angelite er fantastiske sangere, faktisk er de levende instrumenter!» – World Music

Med 21 korsangerinner på scenen er dette nødt til å bli en opplevelse som sitter lenge i kroppen.

Koret går tilbake til 1987, og har siden da gitt ut 13 utgivelser og spilt på nobelprisutdelingen og den røde plass i Moskva, i Vatikanet og for kongefamilier rundt om i verden.

Folkloren fra eldgamle tider blir ny igjen i møte med den sterke emosjonelle energien til koret. Sjangersymbiosen mellom avant-garde og middelalder skaper sanger som griper fatt i sjelen.

En av de største innovatørene i bulgarsk musikk, professor Ivan Spassov (død 1996), skrev en av sine siste sanger for The Bulgarian Voices Angelite. Ved å bruke den tradisjonelle sangen «Leilinko, kuzum pilianze» sprang det ut et musikalsk verk med fri, uregelmessig harmoni med en klangfullhet som har den energetiske vibrasjonen til universet og evigheten.

The Bulgarian voices Angelite har en unik flyt mellom konsonant og dissonante toner og er helt fri for vibrato i sin vokale teknikk, noe som skaper gåtefull og mystisk musikk.

«Angelite er et fantastisk eksempel på vokal virtuositet» – Scotsman, Edinburgh, UK.

«Et mysteriøs vidunder» – Toronto Star, US.

«Den vakreste musikken på planeten» St Louis Post Dispatch, US

Line-up:

The Bulgarian Voices Angelite
Dirigent: Katja Barulova
Impressario: Tanja Andreeva

Legg til ekstern kalender…