Éliane Radigue: Occam Ocean - konsert og samtale

Sofistikerte droner og toner fra en fransk legende

20:00 nyMusikk Salong
21:00 Konsert
Dørene åpner 19:30

Inngang: Kr 250 / 180 (under 25, medlem nyMusikk)
___

«Occam River II» (for fiolin og cello)
«Occam River XXV» (for bratsj og perkusjon)
«Occam Hexa IV» (for fiolin, bratsj, cello, trompet og perkusjon)

Stykkene blir fremført av Silvia Tarozzi (fiolin), Deborah Walker (cello),Julia Eckhardt (bratsj), Nate Wooley (trompet) og Enrico Malatesta (perkusjon).

Éliane Radigue (f. 1932) er en av våre viktigste komponister fra sin generasjon. Hun er kjent for mange som en del av 1960-tallets «musique concrete»-bevegelse i Paris. Fra slutten av 1960-tallet og helt frem til 2002 har hun produsert ekstraordinære og innflytelsesrike stykker der elektronisk synthesizermusikk står sterkt. Inspirert av tibetansk buddhisme og meditasjon har hun utforsket droner og overtoner, som har resultert i musikk med en dyp følelsesmessig effekt.

I løpet av de siste årene har hun konsentrert seg om komposisjoner for musikere og akustiske instrumenter. Dette musikalske landskapet inneholder sonoriteten og klangen fra hennes tidligere musikalske arbeid, samtidig som musikken åpner seg opp i nye og spennende retninger.
Tre stykker fra Radigues Occam-serie for akustiske instrumenter spilles for første gang i Norge denne kvelden, som en del av Edition Festival.

nyMusikk Salong
Etter tiår med elektronisk musikk som hovedfokus har Radigue utviklet en form for akustisk kompositorisk skreddersøm, der lydlige konsepter blir utviklet i tett dialog med dedikerte utøvere. Hvordan foregår slike komposisjonsprosesser? Hvor starter og stopper utøverens innflytelse på den kompositoriske prosessen?

Fiolinist Silvia Tarozzi og trompeter Nate Wooley i samtale med nyMusikks kunstneriske leder Bjørnar Habbestad.
___

Konserten presenteres av MUNCH i samarbeid med The Edition Festival for Other Music, Stockholm og nyMusikk

Bestillingsverket «Hexa IV» er laget med støtte fra det svenske Kulturrådet.

Legg til ekstern kalender…