Oslo14 festiHval 29. august - 2. september

Hver kveld fra MANDAG til og med ONSDAG inviterer vi til “Dypdykk”.

Dypdykk er et skapende verksted i improvisasjon og komposisjon med havet som underliggende tema. Verkstedet ledes av kunstnerisk leder for Oslo14, Bendik Sells i samarbeid med sanger og komponist, Petter Hauglum Bermingrud.

I aller høyste dag kan man også se på disse dypdykkene som undersjøiske “jams” hvor vi møtes med stemmene våre for å skape noe sammen.

Dypdykkene vil hver dag bli orientert rundt et tema relatert til havet.
Tema for de ulike dagene annonseres på Oslo14 sin instagram søndag 28. august, så følg oss gjerne der.

Fra klokken 1930 hver kveld vil det være en uformell visning av det vi har utarbeidet, her kan man invitere venner fra nær og fjern tareskog!

———

Vokalensemblet Oslo14 inviterer på TORSDAG til en av høydepunktene for vår lille festiHval.

For anledningen har vi med oss marinbiolog Simen Hillesø Kline.

Minnekonsert for hvalrossen er et konsertforedrag til ære for alle sjødyr som i lys av nylige hendelser og ikke minst verdens omfattende klimautfordringer, trenger å vies tid, ressurser og oppmerksomhet. Fakta og informasjon vil bli presentert i en kreativ og kunstnerisk innpakning med biolog og improviserende stemmer. Det er lagt opp til å bli en helt unik opplevelse!

Med en utforskning av økoakustiske lydlandskaper gjort under festiHvalens dypdykk, vil vi presentere ulike improviserte rammer inspirerte av det klingende og fantasifulle havet. Det er selvfølgelig begrenset hva en kan gjøre med stemmen alene, men Vokalensemblet Oslo14 er et av Norges mest eksperimenterende og improviserende vokalensembler som ønsker å ta publikum med på en helt unik reise i dypet!

———

Vokalensemblet Oslo14 inviterer FREDAG til den offisielle avslutningen av vår festiHval i GamleMunch.

Etter en uke med dypdykk og en helt unik minnekonsert beveger vi oss inn i et annet landskap…

«Fra første tone blir man ført inn i en verden som lukker fredagen ute. Klangen tar bolig i tankebanene, og sørgmodige stemningsleier tar til å sveve innbydende rundt oss. Det er en sterk dragning i det som presenteres. Lyden forflytter seg. Styrken i sangen fluktuerer.»
- Arild R. Andersen, jazzinorge.no

Snow, Wind & Whale bygger på ei fortelling om en planet der havene er frosne og verden livløs. Gjennom tunneler i isen renner det vann og i ulike hulrom kan en høre minnene fra en klingende verden. Musikken er komponert til og sammen med Vokalensemblet Oslo14 – der strukturerte improvisasjoner og fantasifulle skildringer utgjør musikkens rammeverk. Vokalensemblet utforsker klanger konstruert på en fri bearbeidelse av lyder og bevegelse fra snø, vind og hval.

Her kan man lese mer om verket:
https://ostnorsk.jazzinorge.no/…/klanglige-minner-fra…/

https://jazzinorge.no/anme…/klingende-minner-fra-fortiden/

(Bildet er tatt av fotograf Nina Holtan)

Legg til ekstern kalender…