VILLBLOMSTER - S9 Galleri 27.8 til 9.9

Utstillingen VILLBLOMSTER presenteres av Tone Hermansen, Lene Merete Haugen, Johanna Stigsdotter, Kristin Vibeke Jørgensen, Reidun Falk, Cecilie Løvik Sveen og Katarina Huser.

Tone Hermansen viser billedkunst med fokus på lyskontraster i naturen. Hun gjenskaper fargene fra høysommer til dypere klanger som i skumringslandskap.

Reidun Falk viser 7 portretter av blomster som har hver sin personlighet med tilhørende botanisk beskrivelse. Hun tar også med seg nye malerier fra serien «Fabelflora». Reidun har en drømmende og eventyraktig tilnærming i arbeidene, som et glimt inn i en annen verden.

Kristin Vibeke Jørgensen viser arbeider i steingods og porselen. Objektene brennes til 1250 grader og er robuste skulpturelle gjenstander som utfordrer vårt syn på keramikk og leire. Jørgensen arbeider med mange ulike overflatebehandlinger: Begitninger, oksyder og ulike glasurer. Hun brenner både i elektrisk ovn, ved (Anagama) og Raku (gass).

Lene Merete Haugen viser maleri der hennes tilnærming til bildene er et direkte resultat av å gi slipp på det hun vet, og åpne sinn og hjerte for friheten til å skape noe fra ingenting. Hun forsøker å la det abstrakte berøre det kjente. Det punktet når noe bestemt er skapt, men mysteriet er fortsatt intakt.

Cecilie Løvik Sveen viser serien “Martian Flowers” der hun fantaserer på abstrakt og noen ganger figurativt vis om floraen på Mars og andre planeter. Serien består av arbeider både på lerret og papir.

Johanna Stigsdotter viser arbeider fra sin serie “Flower Power”. Hun er fascinert av naturens og menneskers kompleksitet, og arbeider med bildene til magien i dette kommer fram. Johanna ønsker at bildene skal skape undring og følelser.

Katarina Huser sitt billedunivers består av en abstrahert versjon av villblomster og natur der hun også ønsker at betrakteren kan finne sine egne motiv i billedrommet. Hun viser en maleriserie av abstrakte villblomster.

Velkommen til vernissage:
Lørdag 27.8 kl. 15:00 til 17:00.
Visesang (akustisk gitar og vokal):
Marius Blomli, Magnus Nygaard og Gjermund Bergaust.
Åpningstider ellers:
Onsdag til søndag 13:00 til 17:00
t.o.m. fredag 9. september.

Legg til ekstern kalender…