Ohnesorg + Support: Albert og Elise på SALT


OHNESORG

Ohnesorg spiller akustisk musikk med politisk relevans. Ohnesorg betyr «sorgløs» og er inspirert av den vest-tyske studenten Benno Ohnesorg. Han ble skutt og drept av en sivilkledd politimann under en demonstrasjon i Berlin i 1967.

I 2021 slapp de plata «Retten til byen» på plateselskapet nr. 13. Det er et album om livet i byen, da særlig Oslo, hvor tekstene tar for seg aktuelle problemstillinger som boligpolitikk, ensomhet og samhold på tross av skillelinjer. Sju av låtene på plata er tolkninger av protestsanger fra ulike deler av verden, og tre er deres egne komposisjoner. Albumet byr på mer av det lavmælte og melodiske uttrykket Ohnesorg er kjent for, men også lystige sleivspark og ektefølt kampglød.ALBERT OG ELISE

Albert og Elise er eit band frå Bergen som vidarefører det politiske engasjementet i folkemusikken frå Woody Guthrie, Joe Hill, Pete Seeger, samt frå den svenske progrockscena. Dei speler både eigne og andre sine songar med tekst på norsk.

Bandet har snart 15-års jubileum og har spelt med glede for alt frå kjempande fagforeiningsfolk, hardbarka bluegrassentusiastar, syngjande visenerdar, til engasjerte studentar. Namnet Albert og Elise kjem av dei to syndikalistane Elise Ottesen-Jensen og Albert Jensen: Elise Ottesen fra Sandnes møtte i 1913 den svenske syndikalisten Albert Jensen i Bergen og dette var starten på eit langt samliv. Dei flytta saman til Danmark i 1915, men vart i 1919 utvist for revolusjonært arbeid. Seinare budde dei saman i Sverige og arbeida for sosialismen der. Elise var ei føregangskvinne innan kvinnekamp og gjorde eit stort arbeid innan seksualopplysning.

Fra bandet deltar Kari Anne Drangsland (gitar, trekkspel, vokal), Marte Dælen (gitar, vokal) og Mari Skeie Ljones (fele).Aldersgrense: 20 år. Billetter på Ticketmaster.

Legg til ekstern kalender…