Progrock-helaften med Panzerpappa og Knekklectric

[Bilde]

To av landets mest eklektiske band spiller sammen på Salt scene i Oslo. Dørene åpner kl.1900. Panzerpappa går på kl.2000. Knekklectric 2145.

PANZERPAPPA
Panzerpappa har i snart 25 år vært stilsikre leverandører av sofistikert, instrumental progressiv rock. Røttene er i arven etter Frank Zappa, Yes, Genesis, King Crimson, Samla Mammas Manna, Henry Cow, Hatfield and the North, National Health, Univers Zero, 5uu’s,
Thinking Plague, og andre innovatører innenfor de siste 30-40 års musikalske historie. Til tross for skjeve taktarter, avanserte harmonier og uforutsigbare strukturer, har Panzerpappa
alltid forsøkt å lage gode melodier du kan synge med til. Dette har gitt dem et helt særegent uttrykk som de selv betegner som avant-rock med et menneskelig ansikt.
Panzerpappa har høstet internasjonal anerkjennelse, og har spilt på store europeiske festivaler som Rock In Opposition i Frankrike og Zappanale, verdens største Zappa-festival, i
Tyskland. I skrivende stund jobber Panzerpappa med sitt åttende album.

Steinar Børve: Saxofon og EWI
Trond Gjellum: Trommer og perkusjon
Anders K. Krabberød: Bassgitar og synthbass
Jarle G. Storløkken: gitar
Torgeir Wergeland Sørbye: Keyboards

KNEKKLECRTIC
Det hagler med godord til Knekklectric etter at de i vår slapp sin tredje fullengder “Alt blir verre” på det bergenske labelet Apollon Records.
“Vividly colourful, […] a band that ultimately feel of their own world” skrev det internasjonale magasinet Prog i sin nydelige anmeldelse av platen. Bergens Tidende gav fem av seks hjerter og slo fast at platen “er en fornøyelig samling historier om misnøye, apati, anger og dårlige livsvalg, tonesatt med noe av den mest berusende, snirklete rocken du kan tenke deg”.
Undergrunnsproggere i blant annet Frankrike, Italia, England, Tyskland og USA har trykket bandet til sitt bryst og nå bestiller også folk i Japan og Sør-Korea plater fra bergensbandet. Til tross for at progrocken serveres på klingende ålesundsdialekt.
Knekklectric leker seg i landskapet mellom progressiv rock, fusion og pop. Nå kommer bandet tilbake til Oslo for å spille gamle og nye hits!

Johannes Drabløs Maaseide: Elektrisk gitar og vokal
Edvard Brøther: Elektrisk gitar og kor
Hogne Aarflot: Tangenter og kor
Erlend Alm Lerstad: Bassgitar
Jon Bolstad: Trommer, rototoms, cymbaler og kor

Legg til ekstern kalender…