Boklansering: Rudolf Nilsen - Arbeiderklassens poet av Jon Arne Corell

[Bilde]

Velkommen til boklansering med forfatter Jon Arne Corell på Folk.

Det er nær sagt utrolig at en så folkekjær dikter og litterær kjempe som Rudolf Nilsen (1901-1929) ikke har fått noen biografi tidligere. I sitt tobindsverk om Rudolf Nilsen bringer Corell ny innsikt om dikterens liv, drømmer og politiske holdninger.

Vi følger Nilsen gjennom dramatiske hendelser som den store splittelsen i arbeiderbevegelsen, og møter ham som dikter og skribent i vittighetsbladet Rebell og Norsk Kommunistblad. Vi blir kjent med hans hustru Ella Quist Nilsen og hans familie, samt partifeller i Norges Kommunistiske Parti. Hvem var han, hva skrev han, hva var han opptatt av? Med mange nye og hittil ukjente foto, og materiale som det ikke før er lagt vekt på, tar vi også følge på hans siste eventyrlige i Frankrike og Spania.

Jon Arne Corell (f. 1947) er en norsk visesanger, komponist og forfatter som blant annet var en sentral skikkelse i den politisk engasjerte visesangbevegelsen i Norge i 1970-årene. På albumene «På stengrunn» (1972) og «På gjensyn» har han tonsatt Rudolf Nilsens dikt sammen med blant andre Lillebjørn Nilsen, Lars Klevstrand, Kari Svendsen, Steinar Ofsdal, Carl Morten Iversen og Moddi.


Få med deg flere spennende arrangementer på Folk! Abonnér på vårt nyhetsbrev: folkistorgata.no/nyhetsbrev

Legg til ekstern kalender…