KLIKKEN #3

- KLIKKEN #3 – En støyfestival med mye støy , men også musikk som nærmer seg melodiøst.
Klikken-festivalen skjer for tredje gang i flerbrukshallen, HAUSMANIA KULTURHUS, fredag 02.12.22 og lørdag 03.12.22
Doors:
kl 20.00 fredag, kl 19.00 lørdag
CC:
Dagspass – 200 kr
Festivalpass – 300 kr
Inngang bak Vega Scene via bakgården, Nedre Elvebakke 10
LINE-UP, FREDAG 03.12.22:
Konsert start 20.15.

Christian Blandhoel aka. BLANDHOEL, IJIN og HELLO FRIEND
Støymusiker og billedkunstner med røtter fra 1405 LANGHUS, Basert i OSLO hvor han bråker og søler maling.
BLANDHOEL Lager støy på POSTNoise måten med hint av pop musikalsk lengten og med bruk av FEEDBACKER et instrument som lager og kontrollerer feedback ved bruk av ombygde konfirmasjons gitarer anskaffet på loppemarkeder og andre steder hvor drømmer dør.
For tiden utstilt på nasjonal museet under åpning utstillingen “jeg kaller det kunst” med arbeidet fuckbears og med HELLO FRIEND opptreden 19 august.
www.blandhoel.com
myfirstrecordlabel.bandcamp…
Hausmaniacs
En av våre fans skrev dette om Hausmaniacs. Det var så godt beskrevet at jeg tar friheten å dele det med dere.
www.facebook.com/…/2253…/pe…
HÅKON LIE SOLO
Håkon Lie har spilt sin egen blanding av noise, lydcollage og pling plong i flere år, både solo og med musikere som Dario Fariello, Harald Fetveit, Utku Tavil og Sindre Bjerga. Med sin eksperimenterende tilnærming til turntablism spiller Håkon nære, kaotiske, intime, fragmentariske og taktile ikke-ballader ved hjelp av knust vinyl, klipte kassettbånd og kontaktmikrofoner. Konsertene hans kan være forvirrende, utfordrende og fragmentariske opplevelser, som også kan ha humoristiske innslag. I tillegg til å spille, er Håkon en av ildsjelene bak konsertserien Nonfigurativ musikk i Tønsberg.
Joakim Blattman
er lyd/billedkunstner og musiker basert i Oslo. Arbeidet hans omfatter skulpturelle lydinstallasjoner, komposisjon, audiovisuelle arbeider og konserter.
I konsertuttrykket er prosesserte feltopptak, kontaktmikrofoner, diverse elektronikk og kassettspiller ofte brukte verktøy.
Albumet STEGLA ble sluppet på labelen Dinzu Artefacts i november.

Zweizz
Zweizz er et alias for Svein Egil Hatlevik. Han har bakgrunn fra black metal, rock av typen rock og ulike former for elektronisk musikk. Når Zweizz opptrer live, går det i improvisasjon. Kall det “støy” hvis du vil.
“| Untermensch |
aka Geir Opdal jobber med eksperimentell mørk ambient, gjerne støybasert, ofte med store dype droner som bakteppe. Konvensjonell rytmikk og tonalitet er noe han anser som farger på sin soniske palett før enn noe å følge slavisk. På denne måten maler han frem utenomjordiske landskap hvor foruliggende scener kan utspilles.
Før oppstarten av sin musikalske karriere, jobbet Geir som billekunstner med maleri og tegning som hovedmedium. Mye av sine musikalske prinsipper og ideer har sitt utspring av tiden som billedkunstner.
”https://linktr.ee/GeirOpdal" title=“https://linktr.ee/GeirOpdal”>linktr.ee/GeirOpdal "
Sjø
Sjø henter vakre musikalske øyeblikk fra den nære og fjerne fortid inn i sitt eget musikalske rom hvor de bearbeider, redekorerer og ommøblerer slik at både støy og nostalgi, kaos og orden er en del av innventaret. De gjenbruker også kjente filmscener som et utgangspunkt for deres scene opptredener foran et levende publikum. Sjø består hovedsakelig av Kaj Aune (elektronikk) og Peder Solvang (bass)
“Fåntratt -
Harsh Noise Wall för älskare av älg och rådjur”
LINE-UP, LØRDAG 03.12.22:
Konsertstart 19.30
Dave Procter/John Eirik Sandli
Den engelske dronemester og den utdannede unge støymusiker smeltet sammen I virrvarret som med en indre rytme blir sjangeren støy.

Wolf and the Gang har eksistert i en lang årrekke, med skiftende besetninger og klangidealer. På denne konserten spiller Øyvind Hellner, synth; Espen Ursin, bratsj; Jon Christophersen klarinetter, Dario Fariello sax. Alle fire har drevet med impro musikk i flere årtier, og tilhører således grunnfjellet i denne sjangeren her i landet.
S.J.E.L.
Sissel Johansen: video
Eirik Lie: gitar/bassgitar, elektronikk
Eirik Lie har vært innom de fleste sjangre, og også jobbet mye med lyd til teater, film og installasjoner. I dag spiller han gitar, og ved hjelp av loops og elektronikk improviserer han frem musikken lag for lag. Repetisjoner som kanskje ikke er repetisjoner? En bass som kanskje høres ut som noe helt annet? Uventede ting oppstår kanskje pga uforutsigbar elektronikk? Definitivt ikke dansemusikk, men likevel mye bevegelse.
Sissel Johansens videoer tar også for seg repetisjoner, som f.eks. i vannbevegelser. Lange tagninger med små variasjoner hele tiden, noe som gir et organisk uttrykk sammen med Eiriks gitarer.

Psykopharmaka
Fra starten på tidlig 90-tall har Psykopharmaka utviklet seg fra kortfattede, dogmatisk lo-fi no-wave og postindustrielle dekonstruksjoner til lengre, mer meditative improvisasjoner over filmatiske temaer.
Psykopharmaka består av Tor Erik Gorud (Obscure Tapestries) og Tjærand Matre (Hypnodrone, Ethereal Electrisity og Sindicata) og har eksistert i ca. 30 år. Som duo har de bak seg flere fysiske utgivelser, egne og på selskapet Etch Wear, samt større, konseptuelle lydbilde-album i farger og svart-hvitt på strømmetjenester. De siste ti årene har aktiviteten tiltatt betydelig, med utgivelser og performance, og med flere livesets på konsertscener og festivaler.
Psykopharmaka bruker primært tradisjonelle instrumenter; Elektriske gitarer, bass, synth, bokser og kreative elektroakustiske verktøy, – lineært og helt uten edb. Lydbildet er organisk, taktilt og dynamisk.
De har industri, shoegaze, psykedelia, kraut og filmmusikk i sitt dna, og i krysningspunktet mellom mørk ambient, støy og vare stemninger, oppstår det organiske lydtepper som aldri har vært til rens.
EL/NeUe
EL/NeUe er en duo med et bein i 80-tallets cold wave, et bein i moderne elektronika og et bein i sin egen verden: Eddie Carter i Attention Please på Radio Nova North East sa «You need to hear this music – this music is sensational».
EL/NeUe består av Håkon Johnson (gitar, bass, synth) og Askild Hagen (vokal, synth, bass, klarinett). De har jobbet sammen i en årrekke med både med musikk, kunst og humor – blant annet som tekstforfattere i Nytt på nytt. I tillegg er de kjent for en rekke humoristiske musikkprosjekter, fra The Psycho Halvorsen Brothers til Oslo International Playback Frijazz-festival. Askild Hagen er også kjent for ambient/støyprosjektet Adrian Cox & ‘lys assia’.
EL/NeUe ga ut singelen «Et hvilested» under navnet EL i 1987, deretter fulgte en pause på 32 år (!) før EP-en «Lykkeønskninger 2020», etterfulgt av en rekke singler og albumet «KRANK». I 2023 kommer et nytt album, «IMMER».
Tore H Bøe
Mannen bak Akustisk laptop og Origami. Var med på å starte Klubb Kanin i Trondheim.
Blandhoel/Hellner/Fariello
Her får dere to duoer som er slått sammen til en trio.
Øyvind Hellner forteller historier fra sine vandringer i Norges land. Der og da historier. Akkompagnert av Christian Blandhoel og Dario Fariello.
To menn med stor styrke som formidler sitt budskap med følelse. Instrumentene blir en del av deres kropper.
Håkon Lie/Zweizz
Endelig spiller disse to fantasirike støymusikerne sammen.
Begge to med med samme virtuelle musikk tankegang med veldig ulikt uttrykk. Vi gledet oss til å høre musikken smelte sammen.
Kenneth Korstad Langås har henta støymusikere av fra Japan til Oslo på 1990-tallet ut fra inderlighet og nysgjerrighet. Han er skapt av ild, som navnet hans betyr, og smeller til med en solo som ikke står i skyggen av hans pågående eksplosive aktivitet i prosjektet og stedet Hotbox

Legg til ekstern kalender…