Erik-Ottar Hansen / Gjenopptakelse 26.11 til 16.12 2022

“Jeg vender stadig tilbake til Lofoten, etter at jeg bodde her fast et år fra 2009 / 2010 for å studere nordnorsk natur og arbeide i atelieret. Jeg har hatt korte og lengre korte opphold her etter det, fra høsten 2021 til sommeren 2022 fikk jeg mulighet å bo her igjen 1 år. Jeg har i begge perioder leid atelier på Kunstkvarteret Leknes Lofoten. Helt fra min barndom har jeg vært fasinert av Lofoten, jeg hadde en lærer på barneskolen som kom derfra, hun fortalte meg spennende historier fra denne landsdelen. Føler jeg at jeg har stor tilhørighet her i Lofoten. Mennesker og dyr/fisk lever tett på naturen i Lofoten. Naturen rundt her er tøft, barsk, vill, grov, brutal, frisk og kan til tider være umenneskelig å være i.

Jeg har utforsket mer av livet og landskapet i Lofoten. Ikke minst lyset som skifter mellom det lyse/mørke og varme/kalde hele døgnet og året. Jeg har utforsket å jobbe mer bevist mot det abstrakte uttrykket, som skal reflektere livet og landskapet. Jeg bruker ulike faste elementer som menneskeskikkelser, horisontlinje, hus, båt og dyr/fisk som går igjen en del av mine bilder. Vær og vind er naturelementer går også igjen i mine egne verk. Jeg ønsker med dette at jeg er med å fornye og skape et nytt syn på fortolkninger av landskapet i Nordland. Jeg har mitt faste tilholdssted på Toten. Jeg er veldig fasinert av ulikhetene landskapet i sør og nord. Denne kontrasten er med på å inspirere meg og er med på å sette preg på bildene.

Som sterkt hørselshemmet på begge ører bruker jeg bevisst mine andre sanser i større grad enn hva andre gjør, jeg vil si at dette påvirker min måtte å uttrykke meg på. Jeg prøver gjengi dette ved formidle en stillhet, ro, ensomhet og sårbarhet."

Kunstneren Erik-Ottar Hansen (f. 1974), oppvokst på Jessheim, har bodd i voksne liv i Vollen i Asker, Fenstad i Nes, Toten og Lofoten. Har vært kunstner i mere 30 år. Han har hatt mange separat utstillinger rundt i Norge og deltatt i gruppeutstillinger i inn- og utland. Er innkjøpt i ulike offentlige og privat institusjoner i Norge.

Velkommen til vernissage lørdag 26. november fra 15:00 til 17:00.
Anne-Marie Skoglund vil synge for oss, og Astrid Nyqvist holder åpningstale.
Åpningtider ellers: Onsdag til søndag 13:00 til 17:00 t.o.m. 16 desember.

Legg til ekstern kalender…