Cristina Branco

[Bilde]
«Branco har en egen form for drømmende innlevelse, som speiler både den portugisiske folkesjelen og hennes egen sårbarhet» skrev Dagbladets anmelder da Cristina Branco var i Norge ved en tidligere anledning. Sangerinnen har vært tilbake i Norge flere ganger og det norske publikummet har trykket den varme men samtidig melankolske fadosangerinnen til sitt bryst.

I 2022 feirer Branco 25-årsjubileum som artist og hun kan se tilbake på 17 album og utallige konserter og festivalopptredener over hele verden. Samme år gir hun ut albumet «Amoras numa Tarde de Outono» i samarbeid med pianisten João Paulo Esteves da Silva, basert på materiale duoen har utviklet over et tyve år langt samarbeid.

Branco tolker fado og fusjonerer samtidsmusikkens stiluttrykk med tekster fra kjente portugisiske poeter.

«En av de vakreste stemmene i Portugisisk musikk» – TIME OUT

«Cristina Branco gir nytt liv til Portugisisk folklore og beriker fado med jazz og musikk fra verden» – FRANCE MUSIQUE

Fado er urban folkemusikk fra portugisiske havnebyer. Fado betyr «skjebne», og det er nettopp menneskeskjebner som Branco er så anerkjent for å formidle på et sjelsettende vis. På konvensjonsbrytende vis makter Branco å bringe nye uttrykk og tolkninger inn i fado, sunget med lengsel, følsomhet, eleganse og forføreriske toner.

«Cristina Branco hever fadosjangeren til nye høyder» – MDR KULTUR (ALE)

Line-up:
Cristina Branco – vokal
Bernardo Couto – portugisisk gitar
Bernardo Moreira – kontrabass
Luís Figueiredo – piano

Legg til ekstern kalender…