Djangofestivalen

Verdens første Djangofestival

Djangofestivalen i Norge er den eldste i sin sort, og ble arrangert for første gang i 1980. Cosmopolites lokaler skaper den perfekte stemningen med sitt 20-tallsinteriør og intime jazzklubbstemning for en festival som transporterer publikum tilbake til det forrige århundre. Cosmopolite har vært vertskap for festivalen siden 1992 og kunstnerisk leder Miloud Guiderk søker gjennom programmeringen å bringe til scenen artister som fornyer og videreutvikler den rike sigøynerjazz-tradisjonen.

Konferansier for festivalen er Jon Larsen, som grunnla festivalen i 1980.

Hot Club de Norvège (NO) + Adrian Cox (GB)

Norges hotteste band Hot Club de Norvège som har servert sigøynermusikk til det norske folk helt siden grunnleggelsen i 1979. Grunnleggende medlem av bandet, Svein Arbostad er fremdeles med, og står for grunntonen i bandet med sin kontrabass. Den franske supergitaristen Gildas Le Pape ble med i 2018 og har bakgrunn fra metallbandet Satyricon. Multiinstrumentalisten Finn Hauge spiller fiolin og munnspill mens nykommer og gitarist Ola Erlien har allerede tatt den norske swingscenen med storm!

Bandet er paret med klarinettist og saksofonist Adrian Cox som ifølge den walisiske sangerinnen Cery Matthews «Strekker seg inn til den andre verdenen som alle musikere ønsker å nå.»

Aurore Voilqué Trio ft. Angelo Debarre (FR)

Aurore Voilqué Trio spiller sammen med Angelo Debarre, en sammensetning av musikere fra Frankrike. Aurore Voilqué begynte å spille fiolin som 4-åring og selv om hun har spilt mye klassisk er kilden til interessen for musikk, sigøynerjazzen.

Angelo Debarre var hovedgitarist på albumet “La Valse Bohémienne” fra 2018 som bestod av Django Reinhardts standardrepertoar, franske sanger fra 40-tallet og et par egne komposisjoner.

Aurore Voilqué har tidligere gitt ut albumet «Djangolized» sammen med den anerkjente og berømte soul-jazz organisten Rhoda Scott.

Aurore synger på fransk og sier at hun elsker jazz fordi hun elsker å improvisere. «Jazz er en type strukturert frihet som går veldig godt overens med min karakter». I perioder har hun studert jazz ved å dra på konserter, og bli med på jam sessions og Aurore sier at: «Det er slik jeg lærer, ute i felten».

Hele festivalens line-up:
Dario Napoli Modern Manouche Project (IT) · Tcha Limberger Quartet (BE/GB/FR) · Hot Club de Norvège (NO) + Adrian Cox (GB) · Aurore Voilqué Trio ft. Angelo Debarre (FR) · Joscho Stephan Trio (DE) · Steven Reinhardt Quartet + Angelo Debarre (FR)

Legg til ekstern kalender…