Gruppeutstilling: "Dual World" (Ukraina/Russland/Norge)

[Bilde]

Olga Kryzhanovska, Svitlana Danylchenko (Ukraina)
& Natalia Elverum (Norge/Russland)
blandet media
musikk av Nicola Occhipinti (Italia)
GALLERI SCHAEFFERS GATE 5
8.-12. februar 2023

Vernissage • Onsdag 8. februar • kl 18-20

Åpningstider
Torsdag & fredag • kl 15-19
Lørdag & søndag • kl 12-17
eller via avtale (+47) 452 18 078

I «Dual World» møtes tre multimediekunstnere i Oslo og lager en spennende utstilling basert på kontrasterende temaer. Olga Kryzhanovska og Svitlana Danylchenko er dyktige og etablerte sandkunst-animatorer fra Ukraina som nylig migrerte til Norge hvor Olga første gang møtte kunstneren Natalia Elverum, en Oslo-basert kostymedesigner som tilfeldigvis har sterke bånd med sin russiske bakgrunn.

Sammen har disse tre billedkunstnerne bestemt seg for å samarbeide gjennom ulike medier for å produsere en spennende utstilling med fokus på global dualitet: det naturlige vs det urbane, organisk vs. industrielt, orden vs. kaos, etc.

Ja, alle vet jo at det nå er krig i Ukraina. Men dette er faktisk ikke en politisk utstilling. Uansett klarer disse tre kunstnere å møtes her på samme sted, der de kan utforske denne flerlags-dualiteten i en verden hvor alle mennesker befinner seg, og kanskje i sammen avslører de noe nytt både og nyttig for oss andre.

SG5 UTSTILLINGSPROMO VIDEO 1 – Olga & Svitlana

SG5 UTSTILLINGSPROMO VIDEO 2 – Natalia

[Bilde]

Olga Kryzhanovska, født i 1981, er en ukrainsk kunstner og psykolog. Hun var utdannet ved statens kunstskole, tok private maletimer og fikk også høyere utdanning innen psykologi og pedagogikk. I 2006 ble hun utdannet i retning av “Author’s Art Doll and Sculpture”. Hun har deltatt på utstillinger og vist arbeidene sine i gallerier. Hun har også forsket innen kunstterapi. Olga har jobbet med teknikken for sandkunst siden 2012.

Svitlana Danylchenko, født i Ukraina i 1970, ble uteksaminert fra en akademisk kunstskole, hvoretter hun studerte ved et verksted ved S. Rybnitsky’s i studiet av maleri og grafikk. Hun ble uteksaminert fra Kyiv University of Technology & Design med en grad i motedesign. Hun deltok i motekonkurranser, hvor kolleksjonene hennes var Grand Prix-prisvinnere, og ble tildelt et Paco Rabanne-diplom. Svitlana har jobbet med sandkunstteknikken siden 2010.

Siden 2014, som en kunstnerisk duo, har Olga og Svitlana laget sand-animasjon for Golden Lion Sand Animation Theatre i Kiev, som er fortsatt i drift den dag i dag. Gjennom deres samarbeid har det blitt laget 7 eventyr, 2 pedagogiske programmer og mer enn 10 programmer med et orkester. Teateret har deltatt i ulike TV-prosjekter, sammen med kultur- og frivillighetsprosjekter.

https://www.awn.com/animationworld/art-time-war

[Bilde]

Natalia Elverum er utdannet kostymedesigner ved KHiO _(2014 – 2015) _og studerte scenografi- og kostymedesign ved Moscow Art Theatre School (MXAT) fra 2015-2020.

Som kostymedesigner har Natalia jobbet på Nationaltheatret med «Vi hjemløse» av Kathrine Nedrejord i 2019 og med Kari Gravklevs scenografi på *_Tartuffe_* (Nationaltheatret, 2001) samt *Sjostakovitsj*’ opera _*Nose*_. Hun har også hatt kostymedesignet på filmen *_Demon of Revolution_* i Russland i 2017, operaen Snøjomfruen i regi av MXAT og på *_Box With Candy_* på Bulgakov Teatret i Moskva.

Natalia mottok i 2016 en pris i kostymedesignkonkurransen «*Golden Line*» i Moskva, for kostymer til William Shakespeares _*Coriolanus*_. Kostymene ble utstilt på *FineArt *i 2017.

Som kunstner liker Natalia å ta opp globale temaer og i 2020 arrangerte hun utstillingen Olympisk kunstSkullerud senter. Du kan også finne Natalia sin kunst på Pilestredet 27 i minigalleriet XIROOM *og på nattklubben *Storgata 26.

www.xiroom.art

Legg til ekstern kalender…