Liturgy (US) // Vaterland

Under banneret “Transcendental Black Metal” befinner bandet seg i rommet mellom metal, kunstmusikk og hellige ritualer. Hyllet for sammensmeltingen av emosjoner, kompleksitet, innovasjon og intens energi framstår kvartetten nærmest som en blanding av medium og en platform for drama og teologiske filosofi.
Fundamentet ble lagt da Hunt-Hendrix studerte filosofi og klassisk komposisjon ved Columbia University. Mens det var utviklingen til fullt band og introduksjon av Skandinavisk Black Metal i kombinasjon med kunstrock som la grunnlaget for gjennombruddet ved slippet av andre langspiller “Aesthethica” i 2011. Neste langspiller dro det ennå lengre. “The Ark Work” (2015) gjorde rent bord hos anmelderne og ble blant annet kåret til årets beste avantgarde album av Spin og Rolling Stone Magazine. Med slipp av neste langspiller HAQQ (2019) var det liten tvil om at Liturgy er i særklasse. Albumet er like overveldende som det er vakkert, like krevende som det er behagelig og en plate som, om du er religiøs eller ei, bringer deg nærmere en eller annen større sammenheng. På fjorårets EP “As The Blood Of God Bursts The Veins Of Time” viser et band LITURGY at de er i stadig utvikling, med grenseløs kreativitet som eneste holdepunkt.
Med en eklektisk blanding av kjente elementer som blast beats og metallisk intensitet i kombinasjon med uforutsigbar instrumentering, kompleks komposisjon, utfordrende rytmisk tilnærming, teknologi og en grensesprengende kreativitet står Liturgy i dag som en ledestjerne i himmelen for de hardere sjangerene. Bandets innflytelse på sin samtid er like beundringsverdig som den er unektelig og det er liten tvil om at vi vil høre etterklangen av Liturgy i lang tid etter at deres tid er omme.

Legg til ekstern kalender…