Anti-Clock (Jane Arden & Jack Bond, 1979)

[Bilde]

_

_

[Bilde]

[Bilde]

[Bilde]

[Bilde]

WWC viser Anti-Clock av Jane Arden & Jack Bond,

_

Verden er et farlig og angstfylt sted i Jane Arden og Jack Bonds Anti-Clock. I denne sci-fi-filmen følger vi Joseph Sapha, som blir utsatt for en rekke eksperimenter – forsøk på å frigjøre sinnet fra samfunnets rigide systemer.

_

Det er en vakker, utfordrende og eksperimentell film, som også blander arkivmateriale med bruk av overvåkningskameraer. Mye av handlingen foregår i hovedpersonens urolige interne landskap, fanget mellom en grufull fortid og bekymringene for en katastrofal fremtid.
Jane Arden var poet, skuespiller og dramatiker med et feministisk perspektiv som ofte var svært skeptisk til psykiatrien. Hun hadde stor suksess både på tv og scene, og regisserte tre filmer sammen med Jack Bond etter hennes manus.

_

Tre år etter at Anticlock kom ut tok dessverre Arden sitt eget liv, og i sorg valgte Bond å arkivere filmene slik at de ikke har vært tilgjengelige igjen før 2009.
Filmen er kanskje enda mer aktuell i dag, hvor overvåkning, paranoide konspirasjonsteorier og uro for fremtiden florerer som aldri før.
_

Etter visning kan man bli med på en uformell prat om filmen, og baren på Kruttverket er åpen for den som er tørst!

_

_

Vi har gående en avstemning på facebook hvor du kan komme med innspill til film du ønsker å se fremover. Vi håper å kåre en favoritt som kan vises høsten 2023! Om du lurer på noe, har ris eller ros, så send oss gjerne en mail eller en melding på facebook.

_

Weird & Wonderful Cinema er en filmklubb som viser rar og vidunderlig film på Kafé Kruttverket på Kroloftet.

_
_
_

Kruttverket dot internett, fjes-bok-greie , og insta

epost: [email protected]
[Bilde]

Legg til ekstern kalender…