Marianne Spernes, Tone Eikholt & Brita Scheid Bjørnstad / 18. til 31. mars i S9 Galleri

STEMNINGER – 3 kunstnere tolker stemninger med hvert sitt uttrykk.

Tone Eikholt er utdannet lærer i formgivningsfag, og har i tillegg flere kurs hos Norske Grafikeres verksted. Hun jobber for det meste med tresnitt, men har det siste året også arbeidet med teknikken mokulito, med støtte fra Norske Grafikere.

Hun jobber med teknikker som kan benyttes i arbeid med tre fordi hun fasineres av treplatens eget uttrykk og påvirkning på det ferdige resultatet. Tresnittets riss og skjæring kombinert med tusj og fettstift i mokulito spiller sammen med treplatens eget uttrykk og det blir en dialog som påvirker det ferdige uttrykket. Et nytt landskap skapes av treplate, papir, vann og pigment. Hun er opptatt av det tekniske under tilvirkningsprosessen, men søker det spontane uttrykket som oppstår når trykking er involvert. Ingen bilder i et opplag er helt identiske, de har alle sitt helt egne uttrykk.

Brita Scheid Bjørnstad – Kontraster og emosjoner er essensen i Britas kunst. Livet er i stadig endring, og som menneske opplever vi livets mange fasetter. I disse kontrastene ligger et vell av emosjoner som setter et indre landskap for minnene, følelsene og historiene som skapes av selve Livet. Dette formidler hun på ulike måter ved stadig å prøve nye uttrykksmåter. Selve oppdagelsen og prosessen er grunnpilaret, og magien oppstår når betrakteren finner noe som berører i maleriet.

Brita Scheid Bjørnstad har toårig billedkunstutdanning fra Nydalen Kunstskole. Til daglig jobber hun i atelieret sitt i Nordstrand Kulturarena. Hovedsakelig jobber Brita med akryl, men hun utforsker også akvarell og grafikk.

Marianne Spernes er utdannet grafisk designer fra Kent Institute of Art & Design i England med utveksling til Accademia di Belle Arti i Milano. I tillegg til jobb som designer og art director i flere design- og reklamebyråer, er hun en produktiv maler og har hatt flere utstillinger.

Som detaljorientert designer har hun behov for å være mer fri i uttrykket når hun maler. Selve maleprosessen starter spontant og maleriene bygges opp av flere lag. Rustikke overflater som har fått vakre fargespill gjennom tid, vær og vind er en sterk inspirasjonskilde. Akryl, ulike medier og skrapeteknikker benyttes for å gjenskape noe av dette i et abstrakt formspråk. Paletten strekker seg fra det kraftige og fargesterke til det mer neddempede og taktile.

Velkommen til vernissage lørdag 18. mars kl. 15:00 til 17:00
Åpningstider ellers: Onsdag til søndag / 13:00 til 17:00 t.o.m. 31. mars.

Legg til ekstern kalender…