Makrofon #1

Sjøsetting av den splitter nye støykonsertserien i Gamlebyen i Oslo. Tre acts, bestående av tre ganske så ferske konstellasjoner, står klare til å innta det nydelige vannhullet No. 53 i Schweigaards gate. Vi ses!

Gratis inngang.

FISK vs Lahestan
Lie & Oxem
Skaset/Solberg duo

FISK vs Lahestan
På denne kvelden for historiebøkene, der vi hilser den nye konsertserien velkommen til gildet, kan vi også se frem til en ditto nyutsprungen konstellasjon med røtter i asfalten der byen først ble til. Innfallsmetoden står sentralt når disse to barker sammen til denne improviserte ad hoc-seansen, helt uten kladdeark, men med enorm glede over at akkurat dere er her når det smeller.
Til tross for 54 utgivelser, 300 musikkvideoer, et par utstillinger, samleplatebidrag, en jobb som pausemusikk på festival og en håndfull headliner-gigs og performancer i Texas over det siste tiåret, er dette FISKs norske live-debut. Vi har også vårt eget audiovisuelle sound system som spiller opp til dans på barnebursdager og andre tilstelninger, og kan også skryte av at vår første gig var som oppvarmere for Black Flag men det ble aldri noe av. I kveld skal derimot den sjangerdysforiske hydraens utsendte måle krefter med loppemarkedfavoritten Lahestan i en eksklusiv sjelerensende tvekamp ved hjelp av noen maskiner og greier de fant liggende.
Lahestan tar med seg knapper og knotter, og vil etter beste evne prøve å enten ikke miste tråden, eller miste den fullstendig, der han gyver løs på sin bearbeiding av det som til enhver tid utgjør dagens lydkilde. Lahestan er av og til flerstemt knitring, andre ganger vifteformet nåjz, og innimellom odd puls og intens lydmaling. Men alltid improvisert, og alltid forberedt på dypt vann.

Lie & Oxem
Håkon Lie har vært en aktiv utøver av elektronisk musikk siden 2014. Han har spilt sin egen blanding av noise, lydcollage og pling plong både solo og med musikere som Dario Fariello, Harald Fetveit, Utku Tavil, Sindre Bjerga og Li Tieqiau. Med sin eksperimenterende tilnærming til turntablism spiller Håkon nære, kaotiske, intime, fragmentariske og taktile ikke-ballader ved hjelp av knust vinyl, klipte kassettbånd og kontaktmikrofoner. Lie har spilt en lang rekke solokonserter i både inn- og utland, og har en rekke mindre, uavhengige kassett- og CDr-utgivelser av egen musikk bak seg. Han driver også organisasjonen Nonfigurativ musikk i Tønsberg. Pandemien har vært hard og lang, men nå kryper han sakte frem og begynner å spille blant folk igjen.
Thomas Oxem er trommeslager og musikkprodusent som har spilt i forskjellige improbaserte prosjekter bl.a. sammen med Harald Fetveit i duoen Skævv, Dario Fariello og Håvard Skaset i FarielloOxemSkaset og i ensemblet Hornorkesteret. Spillestilen spenner fra dynamisk og lyttende til eruptiv maksimalisme. Noen ganger gjentakende og metrisk, andre ganger med flytende taktarter. Tidligere har han vært med i band som Bladed, Pulzheimer, Pistolero og Oscillate. Han har spilt live og på utgivelser med bl.a. Anita Kaabøll, Michael Francis Duch, Paul Pignon, Mika Pontecorvo, Kjetil Møster, Guoste Tamulynaite, Tore H. Bøe, Harald Fetveit, Guro S. Moe, Håvard Skaset, Lasse Marhaug og Christian Winther.

Skaset/Solberg duo
Om du er typen til å drømme deg bort, så tar kanskje Ståle og Håvard deg med ut av ring 2, over jordene og over elvene og ut i ørkenen. I ørkenen finnes bare en gammel kassegitar og et lite trommesett, og stemningen sitter ganske så løst. Musikken blir til på veien og gutta speller historier om hvordan alt var bedre før i tiden. Musikken, jazzen, mannfolka, til og med internett var bedre før i tiden. Ståle og Håvards nostalgitrip starter der andre trodde den stoppet. Less is more og more is more. Yin er Yang. Gin er bare gin.
Til sammen besitter de to stolte hanene en erfaring fra livets harde jazzskole som skulle tilsi en solid AFP i det offentlige.
Ståle: Trommer og perkusjoner
Håvard: Gitar, plectrum og slide

[Bilde]

Legg til ekstern kalender…