Grünerløkka Geriljateater presenterer: Veps på Oslo Fringe

Hva hvis politiet ikke kan beskytte deg? Hvis ditt liv og helse er truet, men ingen kan gjøre noe? Hvis en fremmed kan bryte seg inn og stjele livet ditt, helt straffefritt? Hva gjør du for å holde deg trygg?

Når en fremmed kommer brasende inn døra i kollektivet hos Marie, tror hun først han har gått feil. Helt til det viser seg at han vet nøyaktig hva han gjør. Men hvis det ikke er noen vitner, og ingen bevis – hvordan kan hun være sikker på at den fremmede aldri kommer tilbake for å fullføre jobben?

VEPS (Extremities) av William Mastrosimone er et intenst og hardtslående thriller-drama, sentrert rundt et voldtektsforsøk. Det kontroversielle stykket ble opprinnelig satt opp Off-Broadway i 1982, med Susan Sarandon i hovedrollen. Det ble da spilt 325 ganger. 40 år senere er stykket dessverre fortsatt aktuelt.

I Norge blir 1 av 10 kvinner og 1 av 100 menn blitt utsatt for voldtekt. De fleste velger ikke å anmelde. Av de sakene som blir anmeldt, blir 80 prosent henlagt. Hvert år anmeldes mellom 70 og 100 overfallsvoldtekter i Norge. Av de 73 overfallsvoldtektene som ble anmeldt i 2019, var det kun registrert en mistenkt i 23 av tilfellene.

SKUESPILLERE: Sunniva Lind Høverstad, Per Vidar Anfinnsen, June Brochs Kristiansen, Vilde Stokke
MANUS: William Mastrosimone
OVERSETTER: Sunniva Lind Høverstad
REGI: Grünerløkka Geriljateater
REGIKONSULENT: Peder Hamdahl Næss
PRODUSENT: Sunniva Lind Høverstad
LYSDESIGN: Olav Nordhagen
SCENOGRAFI: Alice Vanini Tomola

Det advares om sterke scener.

Forestillingen spilles:
Søndag 03.09.23, på Salt (Oslo Fringe)
Torsdag 07.09.23, på Hamar Teater
Søndag 10.09.23, på Salt

Forestillingen er støttet av prøveromsordningen ved Norsk Skuespillersenter
ID: 18 år

Legg til ekstern kalender…