GONG

«Torabi’s vevede vokal er som en trolldom (…) båret høyt på Dave Sturt’s flytende bass» – Louder Sound

Den britiske kultgruppen Gong er en av de mest innovative psykedeliske rockebandene, som både har fornyet seg og regenerert krefter i over femti år, med mer enn femti musikere som del av bandet.

Gong har skapt flere sjangre i sin bandhistorie, og deres musikalske univers inkluderer valører av spacerock, jazz, eksperimentell rock, avant-garde, krautrock og surrealistiske lydbilder.

Albumet The Universe Also Collapses er strukturert for å formidle opplevelsen av de ulike stadiene i en LSD tripp. «En feiring av vitenskapens magi… som bygger en bro mellom verdenene til utforskning gjennom lysergsyre og kvantefysikk» – Pop Matters

Med inspirasjon fra kvantefysikk, psykedeliske hallusinogener og meditasjoner over tid og rom, fremmer albumet en teori om at alt som har vært eller noensinne skal eksistere, oppstår i ett øyeblikk. «Remember, there is only now», som en av sangtekstene lyder.

Om The Universe Also Collapses skriver Pop Matters: «En feiring av vitenskapens magi… som bygger en bro mellom verdenene til utforskning gjennom lysergsyre og kvantefysikk»

Gong regnes som en sentral del av den progressive Canterbury-scenen i England. Grunnleggeren av bandet, Daevid Allen, var en arketypisk frisinnet anarkist som insisterte at Gong var en idé heller enn et band. Kanskje er det derfor den bestående line-upen er den lengstlevende i bandets historie, selv uten noen originale medlemmer?

Nåtidens Gong har klart å unngå å bli et legacy-band. Med deres siste to utgivelser, etter Allens død, har de skapt ny og drivende, fremtidsrettet og åpensinnet musikk. Frontvokalist Torabi mener at alle musikerne i bandet har Gong i sitt DNA:

«Vi prøver ikke å herme etter hva Gong gjorde i fortiden. Jeg tror vi alle har blitt påvirket nok av Gong til at det er i vårt DNA, og for at vi lager ny musikk innenfor det samme rammeverket.»

Hør den unge generasjonen av musikk-hippier i det de visser frem sin tapperhet som improvisatorer på scenen!

Line up:

Kavus Torabi – vokal og gitar

Dave Sturt – bass

Ian East – saksofon

Cheb Nettles – trommer

Fabio Golfetti – gitar

Legg til ekstern kalender…