Pecha Kucha Night Oslo Vol.1

Fra Tokyo til Santiago, London til San Francisco, Pecha Kucha har tatt design-verden med storm. Nå kommer det også til Oslo og DogA.

Det er 28 februar 2007 på DogA, Design- og Arkitektursenteret i Oslo. I den gamle trafostasjonen ved Akerselva spilles gla’musikk og folkemengden, bestående av et bredt spekter av designjunkies duver frem og tilbake i trengsel. Ølet er billig og stemningen løs. Presis kl 20.20 starter showet. Opp på scenen kommer en lettere stressa person som ønsker velkommen, beskriver effektivt hva som skal skje og presenterer lynkjapt hvem som skal snakke. Så er det første mann eller kvinne ut. Det er Pecha Kucha Night!

Lær deg navnet med det samme!
Pecha Kucha ble startet i Tokyo av Astrid Klein og Mark Dytham i 2003. Det var tenkt som en kulturell multimedia-arena hvor unge arkitekter og designere kunne møtes og uformelt vise frem arbeider. Ideen var en reaksjon på den typiske foredraget der en kjent designer full av hybris plasseres bak en mikrofon og verbalt voldtar salen i timevis.

Nøkkelen til Pecha Kucha, som på japansk betyr “babbel”, er et patentert system for å avverge denne skjebnen. Enten man er vel etablert eller student får hver aktør vise 20 slides av 20 sekunder hver; det gir 6 minutter og 40 sekunder til å vise hva man er god for, før neste taler står for tur. Like rammer for alle, presentasjonene blir konsise, interessenivået holdes oppe, og publikum blir underholdt. Grepet sikrer en god atmosfære og gjør kvelden uhøytidlig. Formatet gjør innholdet tilgjengelig også for de som ikke nødvendigvis er direkte involvert i faget, men som ønsker et innblikk i hva som skjer.

Det er ingen regler for hva man kan snakke om. Innholdet varierer fra gang til gang, alt fra arkitektur, design og film, til kunst eller musikk. Det kan være designere som snakker om det siste prosjektet sitt eller en forelsket arkitekt som viser frem bilder fra bryllupsreisen.
Pecha Kucha har blitt et viktig forum internasjonalt innen nettverking og idéutveksling. Det organiseres i 32 byer over hele verden og har blitt en integrert del av det kreative miljøet disse stedene. Byer som London, San Francisco, Rotterdam, Shanghai og Bogota har månedlige evenementer. Verdens største Pecha Kucha ble holdt i London som en del av arkitekturbienalen 2006 med mer enn 1500 gjester tilstedet, hvor stjerner som Rem Koolhaas og Tom Dixon presenterte.

Legg til ekstern kalender…