Generator X - klubbkonsept med nyskapende elektronisk musikk, kunst og design

Live: Phonophani (NO) Marius Watz (NO) Emi Maeda (JPN) Lia (AUT) Frank Bretschneider (GER)

Generator.x er et prosjekt som utforsker estetiske strategier i en digital verden. Her møter du den nye generasjonen av musikere og designere, der den digitale plattformen er det viktigste verktøyet. Dette prosjektet er en gavepakke til alle som er interesserte i film, musikk, animasjon, billedkunst, teknologi – eller bare rett og slett er nysgjerrig på hva som rører seg i den nye live-verdenen.

Utøverne som er med på turneen Generator.x kommer fra Norge, Japan, Østerrike og Tyskland, og er kjente størrelser i verdens elektroniske kunst og musikk miljøer. De er utøvere med ulik bakgrunn, fra Sibelius-akademiet i Finland til filosofi hovedfag i Bergen. De har alle det til felles at de jobber innenfor både visuell kunst og musikk, og at de søker å generere noe visuelt ut av musikken, å danne et organisk samspill mellom lyd og bilde, mellom sanser og opplevelse.

Generator.x er et prosjekt i krysningspunktet mellom visuell kunst og musikk, mellom kunstneren og selve verket. Musikernes ideer og bevegelser samples gjennom instrumentet, og lydene genererer levende, visuelle bilder som vises på skjermer i klubblokalet.

Generator.x er del av en større konsept. Kunstner og kurator Marius Watz har satt sammen utstillingen Generator.x (Kunst fra kode) for Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design, og arrangerte i den forbindelse et seminar på Atelier Nord i Oslo, i september 2005. Utstillingen er nå på Tou scene i Stavanger og skal deretter videre til Ålesund. Et nytt seminar er på troppene i Helsinki.

Legg til ekstern kalender…