Dag Erik Leversby - Magnolia Cross

Magnolia Cross 08, 200 × 160 cm – 2007.

Pressemelding

Magnolia Cross

27. september – 28. oktober 2007

Galleri MGM har gleden av å presentere sin andre separatutstilling med Dag Erik Leversby,
( f. 1952 ). Utstillingen presenterer nye malerier fra 2006 og 2007.

I sine bilder søker Leversby å avdekke hvilke følelser som psykologisk berører individet. Ved å bevege seg bak fasaden, utrykker han noe om våre basale følelser. Kroppens indre fysiologi benyttes som metaforer for emosjonelle tilstander. Gjennom den maleriske prosessen transformeres våre indre organer over i et formalt abstrakt formspråk.

Karakterisisk for Leversby er at han konsekvent arbeider med maleriet som medium innenfor dets egne klassiske premisser. Denne kunnskapen, som bl.a. stammer fra flamsk maleri på 1400-tallet, er essensiell for å forstå billedflatens kompliserte dynamikk. Dag Erik Leversby bruker denne kunnskapen, men tar samtidig utgangspunkt i New York-basert maleri fra de siste 20 årene.

På midten av 80-tallet dukket det opp en ny generasjon New York-kunstnere som søkte nye maleriske utfordringer etter minimalismen og konseptkunsten. Carroll Dunham, Philip Taaffe, Terry Winters, Brice Marden og Moira Dryer er eksponenter for denne retningen. Dag Erik Leversby kom tidlig i kontakt med disse tendensene gjennom hyppige opphold i New York, og han har utviklet sitt særegne maleri med klare referanser til denne tradisjonen.

I denne utstillingen videreutvikler Leversby sin utforskning av maleriet innenfor dette rammeverket.

Leversby har nylig deltatt på gruppeutstillingen ”Organiske relasjoner” i Drammens Museum og var representert på utstillingen av Tor Juuls samling i Stenersenmuseet. Han er representert i flere offentlige og private samlinger, bl.a. Astrup Fearnley Museet, Nasjonalmuseet for kunst og H.M. Dronning Sonjas samling.

Dag Erik Leversby bor og arbeider i Oslo. Kunstneren vil være til stede under åpningen og kan treffes etter avtale.

Legg til ekstern kalender…