VELKOMMEN TIL ROMKONTROLL 7011

VELKOMMEN TIL ROMKONTROLL 7011, Vestfossen Fabrikkgaten 9, Vestfossen

NB: KUN LØRDAG 10. NOVEMBER KL 18 – 21

GRATIS BUSS SETTES OPP VED KUNSTAKADEMIET I ST. OLAVSGATE 32, PÅ OVERSIDEN. AVREISE KL 17! KUN 70 PLASSER, FØRSTEMANN TIL MØLLA

Jamila Drott, Grim Svingen, Roghie Asgari Torvund, Crispin Gurholt, Kim André Hagen, NN

ROMKONTROLL handler om fysiske og mentale rom, og hvordan vi organiserer dem. Grim Svingens (f. 1981) fengende og radikale musikk tar utgangspunkt i rap-genren British Hardcore, en politisk og aggressiv musikkform som oppsto i Storbritannia mot slutten av Thatcher-regimet. Svingen skaper et lydunivers der samplinger, rap og miksing angriper markedsliberalisme, imperialisme og tar til orde for kollektive løsninger. Svingen utfordrer den mest undertrykkende ideen i vår tid: at det ikke nytter å kjempe for å endre tingenes tilstand.

Crispin Gurholts (f. 1965) iscenesatte fotografier – Live photos – er basert på oppstillinger av profesjonelle modeller og rekvisitter. De politisk ladete scenene fungerer også som selvstendige, tidsavgrensede kunstverk. Det som ved første øyekast ser ut som et ganske tilfeldig snapshot er ofte resultat av et komplisert samspill mellom fotografer, lysteknikere, modeller, sminkører og rekvisitører. Gurholt lar publikum studere prosessen bak dagens massemediale fotografi.

Jamila Drotts (f. 1979) installasjon med oversiktstegninger av fengsler er resultatet av studier av fengselsvesenets historie. Den omfangsrike installasjonen er også bakteppet for tre unnselige monotypier. Ved nærmere ettersyn viser det seg at bildene forestiller et inngjerdet område. Bildene er en anonym fanges skildring av utsikten fra cellen sin i Kongsvinger fengsels høyrisikoavdeling.

Roghie Asgari Torvunds (f. 1960) meningstunge videoer er en viktig replikk til feministiske strategier i Vesten: Kunstnerens bakgrunn fra den kommunistiske studentbevegelsen i Teheran gir henne en interessant horisont for å tolke “burkadebatten” i Europa. I én video ser vi en kvinne, kledd i burka, og hennes barn taust og forsiktig krysse en gate på Grønland, Oslo. I en annen video forteller en stolt, og forøvrig rasende, afrikansk kvinne om møtet med norske myndigheter. Asgari Torvunds videoer er ubehagelige påminnelser om hvordan innvandrerkvinner blir stigmatiserte og båssatte i landet vårt.

Kim André Hagen (f. 1979) ble på midten av 90-tallet en markant skikkelse i det norske og europeiske graffitimiljøet. Han regnes som en av Europas mest betydningsfulle “writere” det siste tiåret. Hagen var tidligere en eksponent for en røff og ekstremt kvantitativ graffiti. Men i ROMKONTROLL viser han en annen side. En serie tegninger er dedikert til venner i graffitimiljøet, og er preget av tegnerisk kompleksitet, varme og selvironi.

Utstillingen vises én kveld på Vestfossen, før den gjenåpnes i Galleri 7011, Trondheim fra 7. til 21. desember.

Vennligst kontakt Anders Eiebakke for ytterligere informasjon, 90078513

Legg til ekstern kalender…