Åpent Forum presenterer: Øyvind Ådland

PROBLEMET MED DE TO-TRE STUDENTENE

Øyvind Ådland har skrevet Problemet med de to-tre studentene. Han har også skrevet Konfliktritt og Møksterhele sår på dagtid.
På Åpent Forum vil han lese og snakke om hvilken plass prosjektarbeid, pedagogikk og reform 94 har i den siste romanen hans.
Prosjektarbeidet i det norske samfunnet vil også bli belyst.

”Omskolen er i grunnen ikke inngjerdet, men snarere innringet av hekk. Den omskolerende som får den månedlige oppgaven med å stusse hekkene, vil, så sant han eller hun ikke er svaksynt eller krenket på andre måter, kunne nyte godt av sitt arbeid. I netthinnen vil veier som best liknes med de tarmslungne veiene i det lille samfunnet Breistølen 130 meter over Skuteviken, hvor minst tre norske, levende forfattere har bodd, inngå. Personer eller følger av personer som tar fatt på veien oppover mot omskolen, vil bli sett for hver kneik som overvinnes. Det er mye syn for 10-15 centimeters stussing. Hvis følget kommer i en svart-blank bil, vil alt selvfølgelig gå mye raskere.”
Utdrag fra Problemet med de to-tre studentene (Aschehoug, 2006)

”Jeg har latt meg påvirke av William Burroughs’ Naken lunch, og hans cut-up-teknikk. Jeg skulle helst sagt at følgende ikke var tilfelle, men jeg må innrømme at jeg I enkelte muntre øyeblikk har tenkt på min egen bok som en pastisj over Hamsuns Sult.”

Øyvind Ådland i intervju med SVEIN EGIL HATLEVIK, Morgenbladet ultimo august 2006.

” … uovertruffen innenfor Eloquentia, altså setningslogikk eller figurale sprell ; en helt spesiell og befriende forfatter innenfor Inventio, å finne tema eller konstruere situasjoner..”

Fra Espen Grønlies anmeldelse av Problemet med de to-tre studentene i Klassekampen 11.-12. November 2006

Kari Løvaas anmeldelse av Problemet med de to-tre studentene i Morgenbladet

“Intervju med Bendik Wold i Morgenbladet”: gasspedal.org/files/pdf/oyvind-intervju.pdf

Anmeldelse av Lina Undrum Mariussen i litteraturmagasinet Jung

Problemet med de to-tre studentene er til salgs på Tronsmo. Der er de veldig begeistret for boka. Dediserte utgaver av debutboken Konfliktritt (100 kr) kan kjøpes av forfatteren etter foredraget.

Åpent Forum er en serie med forelesninger, presentasjoner og samtaler med kunstnere initiert av Kunstakademiet i Oslo. Åpent Forum finner normalt sted hver mandag kl 19.00 i auditoriet i St. Olavsgt. 32, og er åpent for alle som er interessert, også utenfor Kunstakademiet.

For mer info om Åpent Forumprogrammet, send gjerne en mail til aapentforum@gmail.com for spørsmål eller ønske om å komme på emaillisten vår.

Vel møtt,

Sverre Gullesen, Tora Dalseng og Victoria Pihl Lind

Legg til ekstern kalender…