Pain Solution presenterer: FakirSkolens Eksamen

Et moderne sideshow der fiksjonen i forestillingen er på langt nær så dyster som sannheten, og der arbsurde og sjokkerende ferdigheter presenteres med et skjeivt smil og med glimt i øyet.

I januar 2007 startet Pain Solution FakirSkolen, der den neste generasjonen fakirer utdannes. FakirSkolens Eksamen er de tre elevenes første helaftens forestilling. Forestillingen ledes av D. Headmaster, som presenterer sine elever; The Maniac, The Bad Boy, og The Princess of Scars. Disse kommer opp i ulike klassiske sideshow acts, og må presentere disse for rektor og publikum.

Forestillingen fremstår som et tradisjonelt sideshow, hvor de ulike numrene er bundet sammen til en helhetlig forestilling med den sterkt tilstedeværende mørke sannheten som undertone. Elementet av sammenfallende biografier, aktør versus karakter, kommer sterkt frem som bærende i stykket, der sannheten presenteres som fiksjon og illusjonene er ekte.

I motsetning til tradisjonelt sideshow legger Pain Solution like stor vekt på skuespillerteknikk som på ferdigheter, det skal ikke være ferdigheten alene som imponerer, men utførelsen. På den måten styrkes artisteriet og et bredere publikum lar seg fange av de tidvis absurde og bisarre ferdighetene som vises. Sjokkeffekten av numrene i forestillingen er uunngåelig, helt i tråd med sjangerens tradisjon.

Forestillingen er støttet av Norsk Kulturråd.

Legg til ekstern kalender…