Nature Theater of Oklahoma (USA) No Dice

“Come for the magic, stay for the ham sandwiches!”

”Intelligent, vittig, høyst fysisk, og ivrig etter å vri på begreper om teatralitet.” (The Village Voice)

The Nature Theater of Oklahoma regnes for å være et av New Yorks mest talentfulle teaterkompanier av i dag. Regissørene Pavol Liska og Kelly Copper har sammen skapt flere morsomme, skarpe og ukonvensjonelle produksjoner. Forestilling No Dice er et underholdende hverdagsepos med rom for både falske barter og sjørøverhatter.

No Dice befinner seg i tradisjonen fra episk historiefortelling, om enn på litt uvanlig vis. Det ligger ikke noe manus til grunn for forestillingen, i stedet forholder kompaniet seg til modeller fra tidligere tiders skuespill og heroiske heltesagaer som Odysséen og Tusen og en natt. Den diffuse narrative tråden er basert på mer enn hundre timers opptak av telefonsamtaler med skuespillerne, venner og familiemedlemmer. De siste emnene innen kunst, religion og arbeid diskuteres, så vel som personlige bekymringer: «Burde jeg slutte å drikke?», «Kommer jeg til å få sparken?» og «Hvordan får vi kloa i de store Hollywood-summene?»

Tekstmaterialet blir satt sammen til nye kombinasjoner hver gang og avspilt for utøverne gjennom høretelefoner. Dette kontrasteres med dialoger fra amatør-dinnerteater. Og mens skuespillerne jobber på spreng for å forvandle stoff fra sitt eget dagligliv om til kunst, rakner fasaden av billig teatralitet rundt dem. Vil de klare å fullføre? «No Dice» er en sann djevelsk forestilling som stiller nervene på prøve, enten det er skuespillerens eller publikums.

Forestillingen presenteres i samarbeid med Nettverk for scenekunst.

www.oktheater.org

Legg til ekstern kalender…