Verdensteatret (Norge) louder

Det er mange som har ventet i spenning på Verdensteatrets oppfølger til den Bessiepris-vinnende ”Konsert for Grønland”, et slags orkestralt audio-visuelt arbeide som har blitt omtalt som både ”verdens vakreste bygning” og ”et meget modig arbeid”.

Vinteren 2007 dro Verdensteatret ut på en lengre reise på Mekong-elven og gjennom Vietnam. Drivgods og annet materiale fra denne reisen var de første stegene i prosessen mot verket med tittelen louder.

Mekong-deltaet er et landskap som har tatt opp en nærmest mytisk eksistens i samtidshistorien. Først gjennom rapporter, og kanskje mest av alt gjennom Francis Ford Coppolas filmatiske endetidsstykke fra 1978. Forestillingen louder er et massivt orkesterverk, og et fortellerorkester – en flodbølge av bilder og lyder –slynges ut fra et maskineri som beretter en mengde historier.

VERDENSTEATRET rangerer i dag som et av de mest innovative og eksperimentelle kunstkompaniene i Norge, og forestillingene deres er etterspurt både i Norge og internasjonalt. Kunstgruppen har utviklet et særegent komplekst audiovisuelt uttrykk, der fremtredende lydlandskap blander seg med skulpturell scenografi og biter av skjør, menneskelig fortelling – magisk og originalt.

Forestillingen presenteres i samarbeid med Festspillene i Bergen.

Legg til ekstern kalender…