Yagi - Brötzmann - Nilssen-Love

*Michiyo Yagi – 21 strengers og 17 strengers Koto

Peter Brötzmann – saksofon, klarinett og tarogato

Paal Nilssen-Love – trommer*

Gruppen møttes første gang på Kongsberg Jazzfestival i 2006. I løpet av en konsert var en ny trio definert, i et musikalsk landskap man ikke hadde hørt før. Kombinasjonen av koto, treblås og trommer sørget for et friskt og nesten referansefritt uttrykk der musikerne startet på bar bakke. De tre musikernes personlige uttrykk kuliminerte i et totalutttrykk på tvers av egne preferanser, tradisjoner og kultur.

Trioen møttes igjen for noen konserter i Tokyo i april og gjenhøret var like intenst. Dette er musikk av i dag der livserfaring og ungdommelig energi møter hverandre i respekt, tillit og en risikofylt utfordring av hverandres uttrykk og stamina.

Michiyo Yagi er av Japansk opprinnelse og trakterer det tradisjonelle instrumentet koto. Det som gjør henne unik i så måte, er at hun er den eneste som har fått spesialbygd en 21-strengers koto, en såkalt basskoto. Dette strider mot alle tradisjoner. Hennes spill er også av en annen karakter: med null skrupler gyver hun løs på instrumentet med et trykk man ikke har sett eller hørt maken til.

Peter Brötzmann er Europas tyngste navn innen fri improvisasjon. Siden hans debut-LP “For Adolph Sax” fra 1967, har han satt seg selv i musikalske utfordrende situasjoner. Hans vilje til å utfordre seg selv år etter år gjenspeiler hans søken etter nye territorier, og han har gjentatte ganger bevist at det er mulig å holde et like høyt nivå hva gjelder kraft og musikalsk kvalitet gjennom et livslangt virke.

Paal Nilssen-Love spilte med Brötzmann for første gang i 2001. Mye har skjedd siden da, og han er i dag medlem av Brötzmann´s Chicago Tentet, som nå består av musikere fra Tyskland, Sverige og USA. Gjennom hans vilje om høyt energinivå og tett samspill, har han funnet en perfekt makker i Peter Brötzmann. Nilssen-Love er også kjent fra konstellasjoner som Atomic, The Thing, School Days og Scorch Trio.

Konserten er arrangert av Ny Musikk Bergen i samarbeid med Rikskonsertene.

Legg til ekstern kalender…