FAGdag hos Tarantell

Tarantells årlige fagdag med interne og eksterne foredragsholdere er i år åpent for gjester. Temaet denne ganger er rike internettapplikasjoner. Send en mail til [email protected] hvis du er interessert i å delta.

PROGRAM

  • 0830 – 0900 Kaffe
  • 0900 – 0930 Introduksjon

    Harald, James

    RIA er her – men hva bruker vi det til? Hva er den reelle verdien?
    Hvordan differensierer vi oss vha de nye mulighetene som teknologien gir?
  • 0930 – 1030 RIA applikasjon – teknisk overblikk

    Chris Pelsor

    For å gi en felles referanse til mulighetene med rike applikasjoner vil vi i denne sesjonen få demonstrert utnyttelse av “back-office” data i rike applikasjoner. I tillegg vil Chris vise hvorledes man kan utnytte samme kodebase til å lage applikasjoner i flere lag, som automatisk “degraderer” funksjonaliteten til beste mulighet på gjeldende pc.
  • 1030 – 1130 Accessibility i nye løsninger

    Morten Tollefsen og Are Flyen, MediaLT

    MediaLT er det ledende miljøet i Norge for opplæring, utvikling og tilrettelegging innen IT for funksjonshemmede, og trekker på bred tverrfaglig spisskompetanse og erfaring i gjennomføring av sine prosjekter. MediaLT tilbyr bl.a. opplæring, prosjektledelse,
    programvareutvikling og tilpasning, rådgivning innen web og tilgjengelighet for funksjonshemmede, oppsett av datatekniske hjelpemidler og produksjon av elektroniske bøker og multimedia.

    Morten Tollefsen er en av de to grunderne av MediaLT, er cand. Scient, og har lang erfaring i forhold til utvikling av ny programvare, tilrettelegging av eksisterende programvare og opplæring på området IT og funksjonshemmede.
  • 1130 – 1230 Lunsj i kantina
  • 1230 – 1330 Velocity templating

    Runar Svendsen

    Velocity Templating Engine brukes både i Polopoly / BEA Aqua Logic Commerce Services. Denne sesjonen gir oss et teknologisk dypdykk i muligheter for manipulering og presentasjon av datasett – samt en demonstrasjon av fleksibilitet og endringsdyktighet med Velocity.
  • 1330 – 1345 Pause
  • 1345 – 1430 Prinsipper og muligheter for desktop applikasjonsutvikling i AIR

    Fredrik Paasche

    Fredrik vil ta oss gjennom hva AIR er, hvilke anvendelsesområder det har, og eksempler på AIR-applikasjoner som bare tidsvis er knyttet til internett (sometimes-connectedness).
  • 1430 – 1530 Kravfangst i rike applikasjoner / Metode

    Eirik Johnsen

    Hvorledes må vi endre tankesett, samarbeidsform og metodeverk for å tilpasse oss ny teknologi?
    Hvilke premisser setter rike applikasjoner for kravfangst, spesifikasjoner og utvikling?
  • 1530 – 2100 Tapasmeny i gjestekantinen
    Mingling, oppsummering og sosial hygge for Tarantell, foredragsholdere og gjester.
Legg til ekstern kalender…