The Alexandria Quartet

Dette unge og lovende bandet fra Haugesund har laget et sofistikert debutalbum som vitner om musikalsk bråmodenhet. Plata inneholder mange gode poplåter som framføres på spennende og originalt vis.

The Alexandria Quartet er et forholdsvis nytt band på den norske rockescenen. Bandet har tidligere gitt ut en EP som var innom VG-lista høsten 2006, og nå er Haugesundsguttene klar med sin første langspiller. Singelen Somewhere har blitt en liten radiohit, og er også inkludert på denne skiva. Bandet er, som mange andre band og artister fra Norges vestkyst, sterkt inspirert av engelsk pop fra 60-tallet og fram til i dag. Artister og band som Nick Drake, Kula Shaker, Keane og The Beatles er sannsynligvis å finne på disse ungguttenes mp-3 spillere.

Gjennom hele plata hører vi flerstemt koring, gitarer og piano og melodiøse poplåter med en melankolsk undertone. Vokalist Odd Martin Skålnes har muligens latt seg inspirere av vokalister som Thom Yorke og Kurt Nilsen. Med seg har han et band med andre unge musikere som greier å gjøre denne musikken spennende og interessant. Bandet har lagt mye arbeid i arrangementer og produksjon, og det har absolutt gjort dette til ei spennende skive.

Låtene presenters i et dynamisk og organisk lydbilde som endrer seg underveis. Men lytteren vil hele tiden kjenne igjen vokalistens særpregede stemme og de gode låtene. Radiohiten Somewhere er en klassisk popballade med mye piano og vokal som vitner om en musikalst bråmodenhet hos disse gutta tidlig i 20-årene. På låta Justine hører vi at bandet også kan levere en fengende uptempolåt med støyende gitarøs. Denne låta vil kanskje bli en live-favoritt på norske rockescener i vår, da bandet legger ut på en liten turne i kjølvannet av plateutgivelsen.

Men først og fremst er dette et uhyre jevnt og helhetlig album som bør nytes fra begynnelse til slutt. Mange gode låter, mange spennende og sofistikerte arrangementer, en dyktig vokalist med et visst særpreg og godt samspill gjør dette til en meget god platedebut!

Forøvrig bør CDen kjøpes!

Legg til ekstern kalender…