UXnet Meetup: Second | Brain

[Bilde]

I mai presenterer Second Brain sin innholdsplattform for UXnet.

Johan Høgåsen-Hallesby_ & resten av laget vil fortelle om problemene de søker å løse med tjenesten sin, om prosjektet så langt og veien videre for Second Brain. De stiller med øl, brus og lettere servering.

Mer om Second Brain

Second Brain er en innholdsplattform hvor du kan lage et personlig bibliotek med alt ditt webinnhold og bokmerker. Målet vårt er å hjelpe folk å administrere alt webinnholdet sitt og lage verdens største bibliotek av brukerskapt innhold. Second Brain åpnet sin offentlige beta i år.

Sosiale nettverkstjenester som Flickr og YouTube skaper og strukturerer enorme mengder informasjon. Utfordringene dukker opp når man vil samarbeide online om dokumenter, filmer, artikler og bilder som ligger på forskjellige nettsteder, men kanskje hører til et felles tema eller prosjekt. Hvordan kan et bilde på Flickr kobles til en film på YouTube eller det siste innlegget i bloggen til brukeren?

Second Brain fungerer som et personlig bibliotek der det er mulig å samle innhold fra en rekke nettsteder. Informasjonen kan organiseres slik man selv ønsker og det er mulig å legge til alt fra bilder, videoer, bokmerker og artikler til egne tekstdokumenter og regneark. Innhold kan enkelt tagges, kommenteres og legges i mapper. På den måten blir det enkelt å dele informasjon som ellers ville ligget spredt rundt på forskjellige nettsteder med andre.

Dette legger grunnlaget for samarbeid, og den registrerte brukeren kan forandre tilgang på både informasjonen i seg selv og metadata knyttet til denne. Dermed blir Second Brain mer enn et arkiv, tjenesten blir også en plattform for utvikling av nytt innhold og bruk av gammelt.

Second Brain startet som et internt prosjekt i Making Waves og er i dag et selvstendig firma hvis utvikling foregår både i Oslo og Krakow.

Legg til ekstern kalender…