Audiatur bokhandel: Ny gjesteredaktør, nye omtaler

Anne Beate Maurseth, tidligere forlagsredaktør i Cappelen Akademisk forlag, nå assistant professor i fransk og allmenn litteraturvitenskap ved University of Santa Barbara i California og forsker i allmenn litteraturvitenskap ved NTNU, anbefaler bøker på Audiatur bokhandel

Et par smakeprøver:

Denis Diderot“Jacques le Fataliste et son maître":http://www.audiatur.no/bokhandel/?visning=gjesteredaktor
«Et fyrverkeri av en roman fra opplysningstiden. Vel så interessant som den røde tråden, Jacques’ kjærlighetshistorie, er de mange digresjonene, filosofiske diskusjonene og de intrikate spekulasjonene som stiller all verdens spørsmål, blant annet om hvorvidt vi har å gjøre med en roman overhodet. Ikke minst er de overraskende forbindelsene mellom de ulike nivåene i fortellingen kostelige. Mor deg og nyt!»

Jean BaudrillardAmérique
Baudrillard skriver om Santa Barbara, denne lille vakre byen i California, hvor jeg har bodd en tid. Her, mellom gardenia og eukalyptus, blant planteartenes mangfold og menneskeartens monotoni, befinner den realiserte utopiens grusomme skjebne seg. En parafrase av hans resonnement vil kunne fremheve "at alle husene i denne byen likner filmkulisser og det er ingenting som skorter på den falske sinnsroen og det behagelige livets besnærende tiltrekningskraft. De grønne plantenes infame allestedsnærværelse, er kanskje likevel mer en dødens besettelse enn et tegn på fruktbarhet? Fjellene, havet, palmene, bilene, motorveien, the mall, kvinnene og barna, familien, er lysende eksempler på suksess og vellykkethet… I korthet, alt det vakre som befinner seg i Santa Barbara vitner kanskje bare om at døden endelig har funnet et ideelt hjemsted. Her er alt vakkert, rolig, behagelig, vennlig og… numment.

Jeg bor i en villa med utgang til hage og svømmebasseng. Utsikt til havet. Palmene stikker karakteristisk frem og danner en linje ved strandkanten. Firfisler og aloe vera, fiken- og appelsintrær. En meksikansk gartner kommer en gang i uken, vanner og luker, med stråhatt, rake og sprøytemidler. Så blir det fint her jeg bor. Det blir så fint! Keep America clean. Det lukter så godt i Santa Barbara nå. Sitrustrær og jasminbusker i blomstringstiden.

Anne Beate Maurseth har utgitt bøkene Opplysningens sjonglør — Denis Diderot (Oslo, 2005) og L’Analogie et le probable: pensée et écriture chez Denis Diderot (Oxford, 2007).

NYE OMTALER

Audun Lindholm skriver om Ole Robert Sundes Kalypso (H Press, 2006).
Hvis jeg lyttet med all min oppmerksomhet: Om Ole Robert Sundes Kalypso

Tom Hovinbøle skriver om Paul Hegartys Noice/Music: A History (Continuum, 2007)
Noice/Music

Legg til ekstern kalender…