Improlectronica - Oslo Live Looping mini-Festival m/ Rick Walker (US), Tellef Øgrim, Per Boysen (SE), Jan Wiese, Enavomi og Thomas Bergsten

Improlectronica er festivalen der grenser viskes ut, både mellom ulike sjangerer, og grensen mellom det akustiske instrumentet og elektronikk. I grenselandet mellom dagens nyskapende sjangerer har det vokst frem en bevegelse der live-elektronikk og improvisasjon mestres med målet å skape god musikk. Det blir et slags universiellt språk som gjør at man kan kommunisere uansett hvilken bakgrund man har.

På Improlectronica kommer seks utvalgte musikere med vidt forskjellig bakgrund, men som alle har gjort solokonserter til en del av sitt helt egne utrykk. Jazz, electronika, støy, world music, folkemusikk, og moderne fri-improvisasjon er bare noen av influensene disse musikerne har med seg og mestrer, og her vil vi høre de både hver for seg, og sammen i nye konsellasjoner der lite er gitt på forhånd, annet en att det felles målet er god musikk.

Oslo Konserthus Lille Sal er spesielt utvalgt med tanke på akustikken,så her vil ikke bare bli samspill mellom musikere og live elektronikk, uten også med rommet, noe som aldrig er tenkbart i et bråkete pubmiljø.

Artister:

[Bilde]

For første gang til Oslo og Improlectronica kommer Rick Walker, i bunnen slagverker og en ledende figur innen den voksende bevegelsen av multimusikanter. Han har de siste 25 årene utforsket alt innen moderne nyskapende musikk og folkemusikk verden over, fra årets samarbeid som bandleder for den tibetanske verdsstjernen Yngchen Llamo, til minimalistisk electronika og world beat prosjekter, til sin fri-improvisasjons trio med Arild Andersen, en av Norges mest kjente jazzmusikere, og den amerikanske gitarrlegenden Henry Kaiser.

\\

Amerikanske Guitar Player Magazine omtalte svenske “*Per Boysen*’s Jon Hassell-like soundscapes” som ett av høydepunktene ved fjorårets livelooping-festival I Califorina. Han har arbeidet med multilateral improvisation och livelooping siden 1983, og ved siden av å ha forvandlet sit live-looping utstyr til et fullverdig metainstrument, behersker han også tenorsaksofon, altfløyte, båndløs gitar, og EWI (elektronisk blåseinstrument). Han gjør egne konserter over hele verden, og er en internasjonal annerkjent autoritet innen livelooping.

\\

Jan Wiese (No) gjorde sine første solokonserter i USA og Italia og med obo og elektronikk i 1987. Som utøver har han base i den klassiske obotradisjonen, samtidsmusikk, world-music og kammerjazz – og ikke minst fra 20 år gammel “live electronics”. Arrangerte ifjor for første gangen Improlectronica i Lille Sal, siden han syntes at musikk fortjener bedre omgivelser enn et bråkete utested.

\\

I prosjektet Enavomi forener Tryggve Lund (No/Sv) rå elektronisk lyd med fri jazzimprovisasjon og melodisk folkemusikk. Tryggve, som tilhører den nye generasjonen musikere helt uten sjangermessig tilhørighet, benytter hjemmebygget elektronikk sammen med fele, fløyte, preparert gitar og bassklarinett. Med kjærlighet alle kunstarter utforsker han også bl.a. fysisk performance og live-painting i duoen Origami Traumatika sammen med maler og cellist Sanna Kamgren.

\\

Tellef Øgrim (No) har vært del av Oslos jazzmiljø siden 80-tallet, men kom i 2007 for allvor ut av det nyskapende-skapet med elektro-jazz-albumet Wagon 8 på Curling Legs Records, noe som fikk All About Jazz til å skrive: “”Blending improvisation with electronics-based music, Wagon 8 is a strong debut for Øgrim’s less-than-conventional instrument and collective.”

\\

Thomas Bergsten (No) er en av de mest spennende gitaristene fra den nye generasjonen av musikere i Oslo. Uten frykt for å søke helt egne veier spiller han alt fra country ballader til folkemusikk og støy, med en teknisk brillianse og enorme idérikedom som andre bare kan misunne han. I disse dager er han plateaktuell både som bandleder for Gunerius Quack och Dom Andra og solo som Big Chief.

Legg til ekstern kalender…