UTMARK: Kim Cascone, Hemmelig Tempo, + Performance fra workshop

Utmark er Bergen Kunsthalls nye konsertserie på Landmark. 30. og 31. mai blir en tettpakket Utmarkhelg med til sammen seks konserter. I tillegg til en legendarisk amerikaner presenterer vi noen av de fremste eksponentene for den eksperimentelle musikkscenen i Norge. Sentrale stikkord for helgen er: elektronikk, gitarer, impro, glitch, amatørisme, analoge synther, fioliner, lydobjekter, workshopkonsert, supergruppe.

Fredag 30. mai:

Kim Cascone, Hemmelig tempo, Performance: Emergent Creation Workshop

Djs: Utmark Soundsystem

Kim Cascone

Kim Cascone har en lang historie og en spesiell posisjon innen kontemporær elektronisk musikk. Cascone er formelt utdannet innen elektronisk musikk, og har blant annet bakgrunn fra lydarbeid for filmproduksjoner som David Lynchs Twin Peaks og Wild at Heart. Tidlig på 1990-tallet forlot han filmbransjen for å konsentrere seg om arbeidet med labelen Silent Records. Senere har han arbeidet med både lyddesign og komposisjon. Han er også kjent som skribent og teoretiker, og er en av grunnleggerne av microsound-listen – et nettforum for diskusjon omkring elektronisk musikk. Siden 1984 har Cascone gitt ut over 30 album, og har samarbeidet med et bredt spekter av vår tids fremste komponister og utøvere, blant andre Merzbow, Keith Rowe, Tony Conrad, Scanner, Ikue Mori og Pauline Oliveros.

Hemmelig tempo

Dette trekløveret, bestående av Professor Waffel, Doktor Døv og Professor Fokuda, er for anledningen utvidet med VJ TKL. Bandet har allerede etter kort tid fått rykte på seg for å stå for noen av de mest unike konsertopplevelsene i Bergen. Professorene og doktorene i bandet forsker på lyd fra scenen, ofte med utgangspunkt i et kobbel av tekniske duppedingser og analoge synther av eldre årgang. Resultatet er et audiovisuelt uttrykk som ikke ligner noe annet. ”The scientific study of sound is called Hemmelig Tempo.”

Performance:

Emergent Creation Workshop

Kim Cascones Bergensbesøk inneholder også en workshop ved BEK der lokale kunstnere har deltatt og arbeidet sammen med Cascone med fokus på kreative samarbeidsformer. En konsert med resultatet av fem dagers intensivt arbeid presenteres på kveldens Utmark.

*Konsertene på fredag presenteres i samarbeid med BEK – Bergen senter for elektronisk kunst*

UTMARK

- Bergen Kunsthalls nye konsertserie på Landmark

Landmark er allerede etablert som en av de mest aktive kulturarenaene i Bergen, med arrangementer uken gjennom, hele året. Landmark har siden starten også vært et hyppig brukt konsertsted. Som arena for musikk er Landmark unik med sin intime atmosfære, der artistene oftest er plassert på gulvet blant publikum, eller ”svevende” over lokalet på en av de høyt lokaliserte scenene. Utmark er Bergen Kunsthalls egen konsertserie, og markerer et ønske om å integrere musikkfeltet sterkere i institusjonens øvrige virksomhet. Utmark skal presentere konserter innen ulike sjangrer fra rock til klassisk samtidsmusikk. Stikkord kan like gjerne være elektronisk som akustisk, etablert som alternativt, internasjonalt som lokalt, men alltid med et dedikert fokus på den mest interessante og relevante nye musikken.

Legg til ekstern kalender…