KJELL BJØRGEENGEN (NO)/KEITH ROWE (ENG)/PHILIPP WACHSMANN (UK)

Kjell Bjørgeengen er kjent som en av pionerene innen videokunst i Norge og en av få norske kunstnere som har jobbet tett med musikere gjennom hele karrieren – fra Svein Finnerud Trio, Jon Balke, Evan Parker Electro Acoustic Ensemble til Joëlle Léandre.

Om sitt eget kunstnerskap sier han at det er en utforskning av virkeligheten og Bjørgeengen vil på denne konserten på Henie Onstad Kunstsenter benytte seg av flicker videoer, som han har arbeidet med på forskjellige utstillinger og konserter siden 2002. Med seg til Henie Onstad Kunstsenter har han med to tidligere samarbeidspartnere, den engelske gitaristen Keith Rowe og fiolinisten Philipp Wachsmann, som denne søndagen vil opptre sammen for første gang.

Keith Rowe har i over 40 år vært en ledende europeisk avant-garde gitarist og er ofte sett på som gudfaren av elektro- akustisk improvisasjon. Rowe startet karrieren som jazz-gitarist og spilte bla med Mike Westbrook Orchestra før han ble med å starte de toneangivende gruppene AMM i 1965 og M.I.M.E.O. i 1997. Rowe gjestet Henie Onstad i 1972 med Scratch Orchestra og 36 år senere er det en ære å ha han på besøk igjen.

Fiolinisten Philipp Wachsmann kom fra en moderne klassisk bakgrunn, men under studier med Nadia Boulanger på slutten av seksti-tallet i Paris beveget han seg mer og mer i retning av fri musikk. Han har vært med i ensemblene Yggdrasil og Chamberpoit og har i de senere årene jobbet med bla. Evan Parker, Jim Denley og Derek Bailey.

Konserten er ett av arrangementene under HØVIKODDEN LIVE:
SE OGSÅ:

Legg til ekstern kalender…