Juba Juba 25 år!

Til Myndighetene

Så mye rart kan hende når man bor i en tunnel, og det jeg skriver her er ikke tull. I oktober inneværende år er det nemlig hele 25 år siden Knutsen & Ludvigsen ga ut sitt foreløpig siste album, nemlig mesterverket “Juba Juba”. Bevare meg som tiden går.

Jubileet skal selvfølgelig behørig markeres. Fredag 10. oktober kommer en rekke av landets mest kjente og kjære artister til å innta Sentrum Scene i Oslo. De vil fremføre dette fantastiske albumet i sin helhet foran et publikum jeg vil tro kjenner sin besøkelsestid. (Besøkelsestiden på konserter er jo ofte litt anderledes enn den er f.eks. på sykehus og i fengsler.)

Det er faktisk ikke hvem som helst som har meldt sin ankomst på scenen denne kvelden. Dere kan jo lese selv.:

Arve Tellefsen,
Bare Egil Band,
Gerd Gudding,
Ingrid Olava,
Jan Eggum,
Kaizers Orchestra,
Katzenjammer,
Kaare Ørnung,
Lars Fredrik Beckstrøm,
Lars Lillo-Stenberg
Lars Saabye Christensen,
Lillebjørn Nilsen,
Mannskoret,
Nordahl Bruns Pikekor,
Rune Gokstad
Siri Nilsen,
Susanna & The Magical Orchestra
Sølvguttene,
Thom Hell,
Tom Mathisen,
Trond-Viggo Torgersen
Øystein Bache
og selvfølgelig har jeg noen overraskelser.

Selv stiller jeg med mitt eminente ensemble Nordahl Bruns Orkester. De har, under kyndig musikalsk ledelse av Frank Hammersland, øvet inn hele Juba Juba-albumet fra første til siste tone. Foruten Den Gale Bergenser, består mitt ensemble av Bjarte Jørgensen, Brynjar Takle Ohr, Jørn Raknes og Vidar Ersfjord.

Nordahl Bruns Orkester opptrådte forøvrig offentlig sammen for første gang på Grevlingfestivalen utenfor Elverum i 1999 i forbindelse med min 30 årsdag, og de kresne musikantene samles nå kun ved helt spesielle anledninger.

Det ryktes at de også skal opptre når Det Store Dyret har fødselsdag engang i fremtiden. Tiden vil vise om det er noe hold i dette ryktet; Det Store Dyret er nemlig ikke helt til å stole på kan jeg fortelle.

Dere bør absolutt ikke se bort ifra at jeg også kan ha noen små og store overraskelser gjemt inne i tunnelen. Det er jo tross alt en fødselsdagfeiring jeg skriver om. Så hvem vet? Kanskje kommer Knutsen & Ludvigsen?

Med vennlig hilsen

Nordahl Brun
(grevling)

sign

Legg til ekstern kalender…