Lasse Marhaug og MoHa!

Ny Musikk Bergen lanserer høstprogrammet med dobbeltkonsert på HKS.

Lasse Marhaug: Ear Era
Lasse Marhaug fikk tidligere i år tilgang til Henie Onstad Kunstsenters omfattende musikkarkiv med tusenvis av sjeldne LPer, kassetter og spolebånd med tidlig elektronisk musikk, avantgardemusikk, punk, fluxus, lydkunst og opptak av nesten alle konsertene som fant sted ved senteret på 60-, 70- og 80-tallet. Ideen var at Marhaug skulle lage ny musikk basert på dette enorme og overveldende lydmaterialet. Utstyrt med et titalls kassetter og tilsvarende walkmans og kassettspillere skapte Marhaug Ear Era, et prosessuelt kassettverk fremført flere ganger i løpet av Høvikoddens jubileumsår 2008. Som seg hør og bør har Ny Musikk Bergen invitert Lasse til å fremføre verket på Hordaland Kunstsenter.

Lasse Marhaug har de siste ti årene markert seg som en av de mest aktive i den mye omtalte norske støyscenen med et femtitalls plateutgivelser bak seg. Han har vært aktiv både som soloartist og med band som DEL, Nash Kontroll, FIELD og ikke minst Jazzkammer. Marhaug har også hatt mange samarbeidsprosjekter med andre artister, bl.a. Brutum Fulmen, Merzbow, Otomo Yoshihide, Russell Haswell, Kevin Drumm, Paal Nilssen-Love, Tom Løberg og Maja Ratkje.

www.lassemarhaug.no/

MoHa!
MoHa! er de to raske guttene Morten Olsen og Anders Hana. De blir omtalt omtrent slik:

MoHa! – synkrone riff, laus haldning og nonsjalanse – ein einveis billett til dropsverda

MoHa! spelar relativt høg musikk influert av usannsynleg varierte kjelder. Nokon seier duoen driv med sonisk splatter. Andre seier han liknar samtalen du og den tydeleg drukne kameraten din har i ein klubb om kor mykje kulare alt er i 180km/t. Berre at kameraten din slett ikkje er kameraten din, men R2D2, noko som får deg til å gruvla på om nokon kanskje har smoge noko i drinken din. Uansett er det snakk om arbeidet til to unge Berlin-residerande menn frå Stavanger: Morten J. Olsen på trommer og prosesserte trommer og Anders Hana på gitar og tangentar. Dei to både komplimenterer og konfronterer kvarandre, med kvasse og mekaniske straumdrag på den eine sida, fritt-flytande og utvungne rørsler på den andre. Mellom dei stramt synkroniserte riffa, som verkar uopnåeleg
matematiske og presise, finns ein lausskap og ein nonsjalanse som gjer MoHa! til eit band å sjå opp for.

Vi sier: dette blir tøft. Kom og hør.

www.n-collective.com/moha
www.myspace.com/themoha
www.runegrammofon.com

Mellom konsertene blir det servering av mat og drikke, samt en kortfattet og aldeles ikke kjedelig presentasjon av Ny Musikk Bergens høstprogram.

Legg til ekstern kalender…