Dans for Voksne: Kirkekonsert med Jack Rose & Richard Youngs

To av de fremste eksponentene for vår og all tids folkemusikk kommer til Oslo for å opptre hver for seg (i Grønland kirke), OG i lag (på PODIUM). Venn av visen, dronen og gitaren: Kjenn din besøkelsestid!

Vi har forsøkt flere ganger tidligere, og det er gått to år siden skotten Richard Youngs måtte avlyse sin Oslokonsert. Det er ingen grunn til å tro at historien skal gjenta seg, så her er det bare å glede seg.

Youngs minimalistiske folkeviser, i hovedsak basert rundt vokal og gitar, snirkler seg avgårde og klarer på underlig vis å smelte sammen det storslått majestiske med det snublende og skjøre. Minimalistisk folk er det blitt kalt. Det er både eksperimentelt og melodiøst, komplekst i all sin enkelthet. Konsertene Youngs gjør i Oslo er de eneste han gjør i Skandinavia i år.

Plateanmeldelser på Groove, Youngs plateselskap Jagjaguwar og
Myspace

Amerikanske Jack Rose har siden 2001 fingret med sin akustiske gitar i samme tradisjon som John Fahey, og tidligere inspiratorer som Charley Patton, Skip James og Blind Jake. Her er også ekko etter La Monte Young, Terry Riley og Ry Cooder. Jack Rose var tidligere medlem i det legendariske drone/noise/folk-bandet PELT, som sammen med band som Charalambides, No-Neck Blues Band og Tower Recordings tråkket nye stier på midten av 1990-tallet, og som du hører mye av i dagens band som Sunburned Hand of The Man, Six Organs of Admittance og Wooden Wand.

Jack Rose har utgivelser ute på bl.a. Eclipse, VHF og Three Lobed.

Dagen etter kan du oppleve Richard Youngs og Jack Rose i samspill på Podium i forbindelse med Dans for Voksnes Svalbardprat.

VHF-Records og Myspace

Richard Youngs


Jack Rose
Legg til ekstern kalender…