Åpent Forum presenterer: Hilma af Klint v/ Gustaf af Klint og Maaretta Jaukkuri

Photobucket

Serie UW Grupp 9 Duvan Nr 3 (courtesy Hilma af Klint Foundation)

Photobucket

Serie WU/Rosen Grupp 1 Urkaos Nr 12 (courtesy Hilma af Klint Foundation)

I forbindelse med utstillingen FRAMÅT på Rekord, kommer Gustaf af Klint fra stiftelsen Hilma af Klint, og Maaretta Jaukkuri, kunstnerisk leder på Kunstnernes Hus, til Åpent Forum.

Hilma af Klint (1862 – 1944) var en pionér innen abstrakt kunst, men fikk ikke sin rettmessige plass i kunsthistorien før nesten 40 år etter hennes død da arbeidene hennes ble vist en større offentlighet for første gang.
Af Klint var, i likhet med noen av hennes samtidige som Malevich og Kandinsky, tydelig påvirket av den teosofiske bevegelsen og okkult tenkning, men hun arbeidet omtrent fullstendig upåvirket av, og isolert fra den europeiske avantgarden. Gustaf af Klint fra Stiftelsen Hilma af Klint hvor hele hennes kunstneriske produksjon er samlet, skal gi en innføring i Hilma af Klints historie og kunstnerskap. Maaretta Jaukkuri var en av de første som fikk vist en omfattende utstilling med Hilma af Klint, på Nordisk Kunstcentrum i november – oktober 1988, for akkurat 20 år siden. En utstilling som senere reiste til New York, Reykjavik, Moss, Bergen og Odense i Danmark. Hun skal snakke om Hilma af Klints arbeider, også i en kunsthistorisk kontekst.
………………………………………………………………………………………………………………………….

Åpent Forum er en serie med forelesninger, presentasjoner og samtaler med kunstnere initiert og arrangert av Kunstakademiet i Oslo. Åpent Forum finner normalt sted hver mandag kl 19.00 i auditoriet i St. Olavsgt. 32, og er åpent for alle som er interessert, også utenfor Kunstakademiet.

Vel møtt!

Mercedes Mühleisen & Steinar Haga Kristensen

Legg til ekstern kalender…